стрічка

На луцькій автостанції може відбутися транспортний колапс

10 Серпня 2018, 12:33
Луцька автостанція може припинити свою роботу 1248
Луцька автостанція може припинити свою роботу

Конфлікт довкола луцької автостанції №1 набирає нових обертів, адже мунвартівці почали звозити на автовокзал техніку і готуватися до знесення кіосків місцевих підприємців.

Про це в коментарі Район.Луцьк розповіла в.о голови правління ПрАТ ВОПАС Наталія Гітун.

За її словами, ще вчора адміністрація і правоохоронні органи запевняли, що забезпечать спокій, а сьогодні вночі, 10 серпня, на будівельних блоках з’явилися наклейки від муніципальної варти про знесення.  

Нагадаємо, у понеділок, 6 серпня, керівництво автостанції №1 Луцька оголосило про те, що цей об'єкт припиняє роботу з 15:00 через спробу рейдерського захоплення частини території автовокзалу підприємцем Юрієм Геруном. Згодом стало відомо, що луцьку автостанцію на вулиці Конякіна, 39, не закриватимуть.

Наталія Гітун розповіла, що сьогодні вона звернулася до директорки департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинської і намагалася запитати, що коїться, адже ніяких переміщень контейнерів до завершення судових тяганин бути не може.

«На це вона відповіла, що контейнери знесуть за  п'ять днів, бо вони незаконно встановлені. Я зауважила, що в підприємця Геруна немає ні документів на землю, ні на нерухоме майно і це можна перевірити в реєстрі, передивившись документи», – розповіла Наталія Гітун.

За словами в.о голови правління ПрАТ ВОПАС, на автостанції може відбутися вимушений транспортний колапс. Керівництво автовокзалу попереджало, якщо зайде техніка для знесення кіосків, роботу АС припинять:

«То вона перший раз не захотіла мене слухати і кинула трубку, а на другий раз почала стверджувати, що «від нього все є, земля комунальна, будемо зносити». Наші документи представлені в поліції, людина не реагує. І вже зараз є інформація, що біля цих блоків є підприємець Герун з муніципалами. Ми вже викликали поліцію і їдемо туди.

Не виключено, що туди будуть намагатися звозити техніку і невідомо, чи буде вона чекати п'ять днів, чи починатиме вивантажувати в суботу-неділю. Ми попередили, якщо зайде техніка, ворота закриють і автовокзал буде зупинений. Це буде вимушений транспортний колапс, бо рейдерські захоплення продовжуються і те, що нам обіцяють, поки не виконують», – зазначила в.о голови правління ПрАТ ВОПАС Наталія Гітун.

Нагадаємо, що на місці, де нещодавно муніципальна варта позносила кілька кіосків місцевих підприємців бізнесмен Юрій Герун планує звести чималий торговий центр. Щодо цієї земельної ділянки вже не перший рік триває судова тяганина.

Читайте також: Конякіна: не вщухають суперечки за землю біля автостанції

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024