стрічка

Заболоття: як створювали нову стратегію для громади

10 Серпня 2018, 15:07
У Заболотті створювали нову стратегію для громади 1163
У Заболотті створювали нову стратегію для громади

У Заболлотівській ОТГ відбулося третє засідання стратегічного комітету із написання стратегії розвитку. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Про залучення інвестора в громаду та створення робочих місць поспілкувалися радники Волинського ЦРМС Peter Hotsalyk і Катерина Степчук на чолі із директором Анатолій Пархом'юк під час робочої зустрічі із представниками місцевого самоврядування та мешканцями Заболоттівської громади.

Нагадаємо, що стратегія громади – це своєрідна дорожня карта для її подальшого розвитку.

«Власна стратегія – це успіх для громад. Це підтверджують приклади тих волинських об'єднаних територіальних громад (ОТГ), які уже розробили і втілюють цей важливий документ. Найбільшою проблемою кожної громади сьогодні є заробити ресурси, щоб вирішити чималу кількість локальних проблем. І саме чітко сплановані кроки, напрацьовані спільно з мешканцями громади, а також можливість здійснювати громадський контроль на будь-якому етапі роботи, дають можливість рухатись і ефективно вирішувати конкретні проблеми», – наголосив директор ЦРМС Анатолій Пархом’юк.

Заболоттівська об’єднана територіальна громада Ратнівського району була створена наприкінці 2016 року. До її складу увійшли три сільські та селищна рада, де мешкають майже 10 тисяч волинян.

Нині в громаді здійснено SWOT-аналіз, який визначив сильні та слабкі сторони життєдіяльності громади, проблеми та можливості їх вирішення у різних галузях. За результатами робочої зустрічі у громаді буде проведено ще одне обговорення, після цього за Стратегію розвитку мають проголосувати місцеві депутати.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його кранами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Учасники створення нової стратегії розвитку
Учасники створення нової стратегії розвитку

Учасники створення нової стратегії розвитку
Учасники створення нової стратегії розвитку

Голова Заболоттівської ОТГ
Голова Заболоттівської ОТГ

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024