стрічка

На МПП «Устилуг» вилучили авто з підробленими документами

09 Серпня 2018, 13:41
997

Волинська митниця ДФС ретельно перевіряє і попереджає спроби громадян ввезти легкові автомобілі на іноземній реєстрації за фіктивними документами.

Про це повідмоляють у прес-службі ДФС області. 

За 7 місяців 2018 року посадові особи Волинської митниці ДФС на підставі протоколів про порушення митних правил відповідно до ч.1 ст. 483 Митного Кодексу України (тобто за подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення транспортних засобів документів, отриманих незаконним шляхом) вилучили у громадян 28 автомобілів загальною вартістю понад 3 млн грн..

Проте громадяни України продовжують користуватись послугами сумнівних посередників. У результаті – втрачають своє майно і будуть змушені платити штрафи.

У пункті пропуску «Устилуг» мешканець Житомира, в’їжджаючи в Україну автомобілем «PEUGEOT 206» польської реєстрації, подав на нього необхідні для митного оформлення документи. Серед інших – нотаріально посвідчене доручення на право користування від нотаріуса Канцелярії нотаріальної міста Вроцлав.

Офіційна відповідь на запит волинських митників з польського боку засвідчила: такого нотаріального доручення не підписувалось і не посвідчувалось, а підпис, розміщений на відтиску іменної печатки пані нотаріуса, їй не належить.

Відтак, за подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення транспортних засобів документів, отриманих незаконним шляхом, «PEUGEOT 206» як предмет правопорушення (вартістю по курсу НБУ понад 153 тисячі гривень), вилучений на склад митниці.

Відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного Кодексу України громадянина за скоєне очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобіля та його конфіскація. Справа передана до суду.

 

Нагадаємо, нещодавно в Устилузі «Мерседес» на іноземній реєстрації на кілька годин паралізував чергу на кордоні

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024