стрічка

Волиняни можуть виграти грант на проведення культурних, мистецьких, освітніх заходів

02 Серпня 2018, 10:21
Волиняни можуть виграти грант на проведення культурних, мистецьких, освітніх заходів 919
Волиняни можуть виграти грант на проведення культурних, мистецьких, освітніх заходів

Стартував конкурс мікропроектів, спрямованих на культурної та історичної спадщини прикордонних областей України, Польщі та Білорусі. 

1 серпня відкрили набір заявок на Другий конкурс проектів в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

«Конкурс відкрито для мікро-проектів (проектів з малими бюджетами), які спрямовані на неінвестиційну діяльність у сфері культурної та історичної спадщини прикордонного регіону, зміцнення культурних зв'язків і транкордонної співпраці у галузі культури, історії та охорони природи. Гранти надаватимуться на проведення культурних, мистецьких, освітніх заходів, заходів обміну досвідом, збереження історичної та природньої спадщини прикордонних територій, сприяння збереженню культурного різноматніття, підтримку національних меншин та розвиток місцевих  громад, а також різноманітні заходи, пов’язані із вказаною тематикою, які сприяють розвитку транскордонної співпраці», – розповіла старший експерт Львівського представництва спільного технічного секретаріату програми Польща-Білорусь-Україна Олена Зубрицька.

З бюджету Програми на 2-й конкрс проектів виділили загалом 5,2 млн.євро. Сума гранту на проект може становити від 20 000 до 60 000 євро. З української сторони свої заявки можуть подавати представники Львівської, Волинської, Закарпатської областей, а також з прилеглих регіонів – Рівненської, Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна вже 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонній території Польщі, Білорусі та України через фінансування різноманітних проектів. За розміром бюджету вона є найбільшою програмою транскордонного співробітництва на кордонах ЄС. Усі проекти, що фінансуються у рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, є некомерційними та сприяють покращенню якості життя мешканців східної Польщі та Західної України і Білорусі. Вони демонструють потужний транскордонний ефект не лише завдяки партнерству між інституціями цих трьох країн, а насамперед  завдяки позитивному впливу цих проектів на прикордонні  території.

Завдяки написанню проектів лише у минулому періоді дії Програми на розвиток міста Луцька вдалося залучити більше 20 мільйонів євро.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024