стрічка

На озері Люцимер впорядкують пляж

01 Серпня 2018, 17:00
Пляж біля озера Люцимер 2129
Пляж біля озера Люцимер

На сесії Шацької селищної ради вирішили, коли наведуть лад на пляжі біля озера Люцимер.

Депутати прийняли рішення упорядкувати пляжну зону біля озера Люцимер, розглядаючи питання про надання дозволу на розробку документації на земельну ділянку.

Сім’я Голенчуків, які живуть біля Люцимера, написали заяву до селищної ради взяти частину території, яка знаходиться біля озера саме навпроти їхнього будинку, в оренду для сінокосіння, адже вони вже декілька років наводили там лад. Але зараз ту невелику частину території перетворили на смітник, от Голенчуки і хочуть її взяти в оренду і впорядкувати.

Але земельники селищної ради кажуть, що таке рішення суперечить законодавству, зокрема, ст. 118 Земельного Кодексу.

Як повідомила на сесії виконуюча обов’язки голови Шацької ОТГ Людмила Цевух, нещодавно працівники комунального підприємства дещо впорядкували пляж біля Люцимера, але саме ту частину території, про яку йдеться мова, не чіпали, бо чекали, як вирішиться дане питання із наданням землі в оренду.

Відповідно депутати не погодили надання частини землі в оренду Голенчукам. Натомість, як запропонувала Людмила Цевух, планують впорядкувати територію вже у вересні, коли у працівників комунального господарства зменшиться роботи після літнього сезону.

«Цю територію можна впорядкувати, встановити там усі необхідні споруди, зробити місце для громадського відпочинку. Про це мріяв наш покійний голова Сергій Віннічук. Якщо нам вдасться це зробити, можна було б цей сквер біля озера назвати в його честь», - запропонувала Людмила Цевух.

Коментар