стрічка

Графік руху, режим праці та техогляд: чим «грішать» волинські перевізники

01 Серпня 2018, 13:26
Чим «грішать» волинські перевізники 1147
Чим «грішать» волинські перевізники

На Волині триває операція «Перевізник», спеціалісти продовжують шукати порушення в роботі громадського транспорту області.

За період з 20 липня по 29 липня 2019 року працівники управління патрульної поліції та управління Укртрансбезпеки у Волинській області перевірили 174 автобуси, 2 автомобілі-таксі, виявили 119 порушень законодавства про автомобільний транспорт та склали 64 акти. Про це йшлося на нараді у голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка, яка відбулася 1 серпня, пише йдеться на його сторінці у Facebook.

Зокрема, спеціалісти виявили такі порушення:

- 11 випадків порушення режиму праці та відпочинку водіями транспортних засобів (розмір штрафу – 340грн);
- 9 випадків здійснення перевезення пасажирів у міжнародному сполученні без щоденних реєстраційних листків режиму праці та відпочинку водія (штраф – 680грн);
- перевезення пасажирів без договору із замовником транспортних послуг/посвідчення водія/реєстраційних документів на транспортний засіб/страхування/техогляду/квитків;
- порушення водіями затвердженого розкладу руху та схеми маршруту;
- відсутність вогнегасників(19 випадків), медичних аптечок(12 випадків), недоукомплектованість візуальної інформації в салоні(8 випадків);
- технічна несправність: несправне стоянкове гальмо(3 випадки), покажчики заднього ходу(4 випадки), тріщина вітрового скла в зоні дії склоочисника( 3 випадки)
- 11 випадків перевезення пасажирів з відсутніми відмітками медпрацівника про проведення передрейсового медичного огляду водія та механіка про проведення передрейсового технічного огляду транспортного засобу;
- 2 випадки здійснення перевезення пасажирів легковим автомобілем-таксі з іноземною реєстрацією.

Начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Віталій Конончук зауважив, що до останніх трагічних подій на житомирській трасі такі перевірки здійснювалися одна-дві в тиждень:

«Ці події сколихнули державу, тому Уряд відповідним чином відреагував і поставив завдання, які ми на сьогоднішній день виконуємо. За останніх три місяці - був посилений контроль за дорогами в частині порушення вагового і габаритного перевезення. Проте, зараз ми щоденно проводимо перевірки і в нас принципова позиція – всі порушення фіксуємо згідно законодавства», - сказав він.

Окрім того, чиновник зауважив, що існує певна тенденція систематичних порушень. Тому закликав перевізників самостійно перевірити і привести у відповідність транспортні засоби та провести інструктаж з водіями. В іншому випадку облдержадміністрація розриватиме договори з недобросовісними підприємцями.

В. о. начальника управління патрульної поліції у Волинській області Дмитро Хмарук зауважив, що за тиждень проведення операції «Перевізник» є успіхи. Зокрема, для здійснення заходів державного контролю патрульними поліцейськими та працівниками Укртрансбезпеки створено дві спільні мобільні групи, які щоденно працюють на стаціонарних постах «Цумань» і «Маневичі».

Олександр Савченко сказав, що за три місяці скарг на перевізників було небагато, проте є випадки відсутності певних маршрутів:

«Є прибутковий маршрут, а є збитковий – так працює ця система. Проте, ми повинні визначити ті критерії, які впливають на безпеку та комфорт пасажирів і забезпечити їх. Відсутність касової відомості в даному випадку мене менше цікавить, сьогодні в нас безпека руху - на першому місці», - відзначив голова ОДА.

На нараду запросили і перевізників. Зокрема, директор ТзОВ «АТП Луцьк» Олег Колеснік задоволений ходом проведення перевірок 

«Вчора на підприємстві «АТП Луцьк» проходили перевірки. Немає ніяких претензій до патрульних – зауваження почули та виправляємо. Єдине, що зупиняють рейсові автобуси та оглядають 10-15 хвилин, то доводиться затримувати маршрути і не завжди встигаємо вчасно прибути на місце призначення», - сказав він.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024