стрічка

Ковельчани вкотре просять демонтувати павільйон дружини екс-радника мера Ковеля

31 Липня 2018, 14:26
Торговий павільйон 1109
Торговий павільйон

На сороковій сесії Ковельської міської ради депутатка від «Солідарності» Ірина Роїк вкотре порушила питання демонтажу в центрі Ковеля малої архітектурної форми, що належить директорці МПП «Землемір» Інні Конащук, яка є дружиною колишнього радника мера міста Юрія Конащука.

За словами обраниці громади, до неї неодноразово звертаються мешканці будинків № 55, 57, 59, 61, 69-А, що на вулиці Незалежності, у дворі яких протиправно встановлено цей павільйон.

«Враховуючи те, що договір оренди з МПП «Землемір» не продовжений і Ковельська міська рада прийняла рішення про відмову в продовженні оренди даному підприємству, прошу зобов’язати начальника відділу містобудування та архітектури Людмилу Мурай попередити орендаря про демонтаж споруди протягом п’яти робочих днів після закінчення договору оренди, тобто в кінці листопада. А також вказати точну дату, до якої споруда повинна бути демонтована», – сказала у мікрофон Ірина Роїк.

У травні на сесії також говорилося про павільйон Конащуків, а перед тим дружина екс-радника мера Ковеля програла суд депутатці міськради.

Озвучений депутатський запит Ірини Роїк сесія підтримала більшістю голосів.

«Людмила Любомирівна є? Ви чуєте. Да? Повідомлення на… з… про демонтаж Артюшенко і «Землеміра». Ви ж почули?» – дав доручення головній архітекторці міський голова Олег Кіндер.

Градоначальник мав на увазі секретаря громадської ради при Ковельській міськраді Галину Артюшенко та її кіоск на бульварі Лесі Українки, який влада хоче демонтувати.

Це можна розглядати, як прояв помсти, бо саме Галина Олексіївна свого часу ініціювала резонансне розслідування з приводу невчасного подання міським головою декларації про доходи. В результаті підозрілого недбальства правоохоронців та затяжного судового процесу Ковельський міськрайонний суд постановив: Кіндер винен, але сплив термін притягнення його до відповідальності.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024