стрічка

Головний лікар Волинської лікарні пояснив, чому харчування в медзакладі поганої якості

27 Липня 2018, 15:51
Приміщення лікарні 1514
Приміщення лікарні

Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор розповів, чим і за скільки харчують пацієнтів.

За словами лікаря, на харчування одного хворого держава виділяє 7 гривень 38 копійок. За ці гроші мусять забезпечити три-, а то й чотириразовий прийом їжі. Про це пише ВолиньPost.

Відтак, кожного дня  для пацієнтів дають шматочок м'яса та спред. Натуральне масло купляти не дозволяє кошторис, адже тоді грошей не вистачить на інші продукти. Окрім того, за словами головного лікаря, спред входить в перелік необхідних продуктів для хворих, адже це – рослинні жири.

Людей щодня годують «першим», стараються давати молоко.

Багато продуктів вдалося отримати без залучення виділених коштів. Так, наприклад, 80 тонн картоплі отримали від об’єднаних громад – лікувальний заклад отримує її з 4-5 районів. Також залучили 2 тонни цукру та 4 тонни крупи, заготовили капусту, помідори, огірки, тому лікарня вже запаслася «квашениною» до наступного сезону. 

«Якби ми харчували людей на ці гроші, то ми б не могли дати сніданок, обід і вечерю – от я вам дам 7 гривень і 38 копійок, і ви розбийте на цілий день, щоб ви їли масло натуральне, як ті хворі показують. А те, що показують, що якась картопля не така – то я зараз розберуся, у нас картоплі є достатньо», - сказав лікар.

Сидор розповів, що цьогоріч обласна рада виділила більше коштів для харчування атовців та ветеранів війни - 65 гривень на день. Однак, аби у достатньому обсязі фінансувати їжу, треба принаймні 80-100 гривень. 
Нагадаємо, нещодавно у соцмережах обурювалися якістю їжі для хворих  у Волинській обласній лікарні.

            Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментарі
28 Липня 2018, 01:07
А скільки благадійних внесків робиться. Могли б і на харчування 10% виділити
Коментар