стрічка

Голова ОДА: «Захудалий обласний санаторій має вигляд якогось закинутого Чорнобильського району»

24 Липня 2018, 09:50
1128 Джерело: volyn24

З часу відкриття дитячий протитуберкульозний санаторій «Згорани» майже не змінився: ті ж самі ліжка в кімнатах та обдерті стіни.

Оздоровчий комплекс функціонує за рахунок державних коштів. Їх нестача, каже керівництво санаторію, – основна причина застарілого вигляду, – йдеться у сюжеті 12-го каналу.

«Ті кошти, які нам виділяє держава з медичної субвенції. Ми і це могли зробити. А більше коштів, щоб покращити стан в нас немає», – каже головний лікар санаторію Олександр Сень.

Дещо у санаторії все-таки вдалося зробити. Зокрема, ремонт кімнат на другому поверсі, який досі триває, амфітеатр та соляну печеру. Інші ж приміщення, окрім новозбудованої адміністрації, потребують ремонту. Очільник області, який вперше відвідав заклад, від побаченого не в захваті.

«Рівня обласного санаторій, а так і з вигляду, і зсередини дуже захудалого вигляду. Якогось закинутого Чорнобильського району», – поділився враженням голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Однак, такі умови для оздоровлення не відбивають у дітей бажання тут відпочити. Зараз у санаторії оздоровлюється 175 школярів. За рік – трохи більше тисячі. Харчують у санаторії п’ять разів у день. Для дітей передбачені фізіотерапевтичні та масажні процедури, купання, перебування у соляній кімнаті тощо.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024