стрічка

У Ковелі дитину з розбитою губою направили у стоматполіклініку

22 Липня 2018, 10:52
1763

У Ковельському МТМО відмовились накладати шви на губу і направили дворічну дитину у в стоматполіклініку.

Про це пише мама дитини Юлія Бортнічук на сторінці «Ковель Life» у Фейсбук.

«Сьогодні вранці звернулася до травмпункту з проханням оглянути мого дворічного сина.Так, як він сильно розбив губу, я хотіла, щоб йому наклали шва. Мені сказали,щоб я йшла в стоматполіклініку, і нас там огляне хірург. Запропонували тільки огляд травматолога, який також наполягав звернутися до стоматполіклініки. В ЦРЛ хірургів немає! Що саме смішно, стоматполіклініка була взагалі зачинена(субота 11:30 ранку)», – йдеться у дописі.

«Отже, шановні матусі,якщо не дай Бог, щось станеться,потрібно везти діток до Луцька. Бо наша лікарня не спроможна надати навіть елементарну першу медичну допомогу! Дуже прикро!», – додала жінка.

На допис Юлії відреагував голова профспілкового комітету Ковельського територіального медичного об'єднання Сергій Товкач, зокрема він прокоментував:

«Ковельським МТМО була проведена перевірка обставин, викладених в інформації Юлії Бортнічук. Дійсно, як вона й пише, на травмопункт звернулася мама з дитиною. Огляд дитини здійснив лікар-травматолог, встановивши механічне ушкодження зуба і, відповідно, незначне ушкодження слизової внутрішньої сторони губи. Зважаючи на характер травми, лікар-травматолог за результатами огляду, в межах компетенції, зазначив, що не вбачає доцільності накладати шви на слизову і порекомендував мамі з приводу часткового руйнування зуба звернутися до профільного в цій ситуації лікаря-стоматолога. 

Необхідно звернути увагу, що згідно Основ законодавства України про охорону здоров’я медична допомога надається відповідно до медичних показань, а не побажань «я хотіла щоб йому наклали шва»! Цим же законом встановлено, що лікар не несе відповідальності за здоров'я хворого в разі відмови останнього від медичних приписів.

Стоматологія Ковельського МТМО працює згідно встановленого режиму, зокрема, в суботу з 9.00 по 13.00 год. Водночас, саме сьогодні, черговий лікар-стоматолог здійснював прийом в стоматологічному кабінеті Ковельської ЦРЛ – за п’ять метрів від травмопункту по коридору.

Таким чином, Ковельське МТМО має усі можливості надавати пацієнтам адекватну їх стану медичну допомогу. І кваліфікація медпрацівників є достатньою для цього. Для прикладу, в даному випадку огляд дитини проводив кандидат медичних наук Байчук Богдан Петрович – досвідчений професіонал своєї справи.

Шановні пацієнти, поважайте медичних працівників!», – написав Сергій Товкач у коментарях до допису. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024