стрічка

Чи реально на Світязі провести супер круту відпустку за невеликі гроші (ВІДЕО)

21 Липня 2018, 11:25
898

Збираєтесь у відпустку? Журналістка каналу IСTV Ксенія Богуславська у сюжеті передачі «Ранок у великому місті» розповіла, як отримати максимум вражень.

Хоч поїхати за кордон для українців стало набагато простіше, але курорти там відлякують наших туристів захмарними цінами. Наприклад, відпочинок у Туреччині на курорті Кемер у пристойному готелі українській сім’ї з трьох людей обійдеться у кругленьку суму – 38 тисяч гривень. Сонячна Греція затягне від 54 тисяч гривень, якщо намітили поїхати на Кіпр на острів Пафос, то приготуйте від 98 до 170 тисяч гривень. Це майже 42 українських мінімальних зарплати. Зрозуміло, що не кожен може дозволити собі такий відпочинок. Але що ж робити? Не сидіти ж усю відпустку дома.

Але озирніться, буквально під носом є багато дивовижних українських міст та курортів із розвинутою інфраструктурою. То чи реально провести супер круту відпустку в Україні?

Це – Шацький національний природний парк, що у Волинській області. Він знаходиться у підпорядкування Державного агентства лісових ресурсів України. Тут 23 озера, найвідоміше – озеро Світязь. Воно в 4,5 рази глибше, ніж Азовське море, а за останні роки тут значно покращились умови для відпочинку: встановили нові альтанки, вбиральні та роздягальні. Фахівці розказують, що вода в озері насичена сріблом та гліцерином, цілющі властивості позитивно впливають на шкіру. Уявіть: попірнав – і наче безкоштовно сходив у СПА-салон. А головне – тут просто неймовірно красиво.

«Багато лілій білих, лебедів, чапель, чайок. Тобто відчуваєш себе в такому середовищі, що ти справді в національному парку і саме  в режимі заповідності, - говорить директорка парку Марія Христецька.

Біля Шацьких озер можна оселитися як у наметовому містечку, так і в готелі. Для вибагливих туристів, які полюбляють давні традиції, є будиночки в етностилі поблизу села Пульмо.  

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024