стрічка

Луцьким муніципалам хочуть заборонити зносити кіоски

20 Липня 2018, 10:03
Створили петицію 880
Створили петицію

Лучани просять реорганізувати департамент мунварти, бо той знищує малий бізнес.

Відповідну петицію в Єдиній системі місцевих петицій створила Катерина Приймак.

За її словами, мунвартівці ігнорують наявність дозвільних документів у підприємців з розміщення торгових точок. Натомість хочуть отримати документи нового зразка, проте місцева влада не створила дієвого механізму для їх переоформлення. Тож виходить, що мунварта просто знищує малий бізнес у Луцьку.

«Неефективні дії муніципалів з проведення демонтажів кіосків та інших тимчасових споруд, що на праві приватної власності належать підприємцям, є неспівмірними відносно тієї шкоди, що є наслідком позбавлення підприємців у такий спосіб власності, громади – робочих місць, місцевого бюджету – податків. Варварські методи муніципалів з демонтажів приватної власності в обхід встановленого Законом порядку припинення права власності на чуже майно є беззаконням», – йдеться у петиції.

Також жінка зазначає, що департамент муніципальної варти – це органи самоврядування, які чомусь виконуюють функції державного органу, хоча не мають на це права.

«Без малого бізнесу розвитку громади не буде. Вважаю, що реорганізація Департаменту Муніципальної варти Луцької міської ради шляхом позбавлення останніх функцій з демонтажу тимчасових споруд є надзвичайно важливою - соціальною. Це створення робочих місць, самозайнятість громади, а відтак самодостатність», – йдеться у петиції.

Читайте також: Хто винний у тому, що Луцьк смердить

            Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024