стрічка

Горохівщина: відбувся творчий вечір українського поета

18 Липня 2018, 16:26
1353 Джерело: Сергій Бойко

У Будинку культури міста Берестечка відбувся творчий вечір українського поета, драматурга, перекладача Олексія Юріна.

Пан Олексій пише українською та англійською мовами, перекладає з французької, англійської та німецької мов. Активний учасник багатьох національних мистецьких фестивалів. Заходи Олексія Юріна - це не лише декламування власної поезії, це щось на кшталт моновистави, — повідомляє Ольга Надашкевич у Facebook.

Його перша збірка у співавторстві вийшла в 2008 році під назвою: «На себе», власні збірки: «Парампара», «Агія», «Де живуть музи?» «Чи всі жінки однакові?». ,

«Я зуби вже на тім з'їв... Щоб їхати в Берестечко, треба бути хоча б Курковим...», — сказав мені мій волинський друг. Але я вирішив ризикнути: зуби не став їсти, а просто прихопив пляшку води, повний рюкзак книжок і гайнув на Берестечко прямо з фесту «Тарас Бульба». Дістатися туди було складно — їхав з трьома пересадками, кілька кілометрів ішов пішки. Але варто було шукати їжачка в тумані. І хоча це був літній період і одночасно з виступом проходив фінал ЧС з футболу, зібралася численна і чудова аудиторія. Повертався наступного дня з масою приємних вражень і пустим рюкзаком. Дякую, Ольга Надашкевич і Марія Ривачук за співпрацю і теплий прийом. Берестечко — це круто, Берестечко — це перемога! », — написав своїй на сторінці у Facebook сам Олексій Юрін.    



Довідка: Український поет, драматург, перекладач Олексій Юрін народився 14 квітня 1982 року у місті Черкаси. Навчався у фізико-математичному ліцеї при черкаській школі № 17, потім — у Черкаському національному університеті імені Б. Хмельницького на факультеті романо-германської філології. З 2004 року працював учителем іноземних мов та літератури, з 2005 по 2008 роки — заступник директора Черкаського гуманітарно-правового ліцею. 2008 року працював у Корпусі миру при посольстві США в Україні. З лютого 2009 року знову на педагогічній роботі, вже як учитель Черкаської ЗОШ № 15. З кінця 2013 року проживав у Болгарії, потім — у Туреччині, але потім все ж таки повернувся на батьківщину. Працює ведучим програми «Дійові особи» на обласному телеканалі «ВІККА». Лауреат Всеукраїнського конкурсу поезії «Слава Нації», переможець Черкаського обласного конкурсу поезії, переможець обласного конкурсу «Мистецтво у віршах», лауреат Міжнародної слов'янської поетичної премії.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024