стрічка

Серце на Волині обстежуватимуть за новітніми стандартами завдяки проекту Світового банку

18 Липня 2018, 09:32
Серце на Волині обстежуватимуть за новітніми стандартами завдяки проекту Світового банку 1214
Серце на Волині обстежуватимуть за новітніми стандартами завдяки проекту Світового банку

Допомогу світового рівня на новому обладнанні відтепер зможуть отримати пацієнти відділення серцево-судинних захворювань Волинської обласної клінічної лікарні.

У червні цього року в обласну клінічну лікарню була поставлена пересувна рентгенустановка з можливістю проведення кардіоангіографії (С-арка) Siemens Cios Alpha.

Обладнання вартістю 156 тисяч 200 євро закуплене в рамках реалізації Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

Завідувач відділення електрофізіологічних досліджень серця Волинської обласної клінічної лікарні Ігор Біскуб розповів, що цей апарат дозволить якісніше візуалізувати та аналізувати зображення роботи серцевого м’яза пацієнта.

«Це рентген-апарат з електронно-оптичним перетворювачем, який рентгенівське зображення виводить не на плівку, яку треба роздруковувати, а одразу ми бачимо все на місці. Якість апаратури є набагато вищою, ніж та, на якій ми раніше працювали. Це комфорт в роботі, це якість зображення», - зазначив Ігор Біскуб.

З його слів, новий рентген-проникний стіл комфортний для пацієнта і надзвичайно мобільний: (С-арка) Siemens Cios Alpha здатна візуалізувати серце під будь-яким кутом. Це цифровий апарат. Результати обстеження можна записати на диск або флеш-накопичувач. Приміщення, де працює “С-арка”, обладнане новими низькотемпературними лампами «Дрегер», що застосовуються в усіх передових лікарнях світу.

«Це якість апаратури на новому, вищому рівні. Це обладнання є складовою частини комплексу, який ще до нас доїде. Невдовзі до нас ще має доїхати  установка електрофізіологічного дослідження серця, а також генератор високочастотної енергії та насос для подачі охолодженого фізрозчину для проведення інших видів операцій, які ми не можемо робити вже останні 10 років. У нас була апаратура нижчого класу і рівня до 2007 року. Фактично 10 років працювала, а потім була демонтована, бо застаріла», - зазначив завідувач відділення.

За словами Ігора Біскуба, цього обладнання, що є зараз, достатньо для імплантації антиритмічних пристроїв, проте, після доставки чотирьох моніторів лікарня матиме повний комплект обладнання для виконання всіх видів операцій при порушеннях ритму серця.


 

Довідково:

У Волинській області триває реалізація субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Міністерства охорони здоров'я України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

Журналістка Мая Голуб спільно з Київською школою економіки здійснюють моніторинг виконання субпроекту на Волині.

Мая Голуб



 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024