стрічка

Юні художники намалювали краєвиди Світязя

12 Липня 2018, 13:10
Юні художники намалювали краєвиди Світязя 1140
Юні художники намалювали краєвиди Світязя

Під патронатом народного депутата України Степана Івахіва на Волині втілили проект «Дитинство без сліз». Його учасниками були юні художники з міст Рубіжного, Лисичанська, Кремінної та Сватове Луганської області та Шацька.

«Мета проекту — арт-реабілітація дітей із зони АТО, - розповів керівник молодіжного руху «Здорова Україна» і організатор арт-караванів дружби «Схід і Захід разом» Станіслав Липовський. - Діти подорожують Україною, а потім відтворюють свої враження в картинах. Таким чином ми показуємо нашу країну очима дітей. На Волинь ми поїхали завдяки народному депутату Степану Івахіву. Він не лише одразу відгукнувся на нашу ініціативу, а й подбав про те, аби перебування дітей з прифронтових територій Луганщини на гостинній волинській землі залишило у них лише позитивні спогади та емоції.

Читайте також: У Шацьк на відпочинок приїхали діти-митці з Луганщини

Шість днів юні художники з Луганщини милувалися красотами Шацького краю та озера Світязь. Дітей поселили на базі відпочинку обласного управління лісового та мисливського господарства (начальник Олександр Кватирко), де у них були всі умови для комфортного та змістовного відпочинку. Благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» спільно з Шацькою райдержадміністрацією підготували для гостей цікаву та різноманітну культурну програму. Уже в перший день після приїзду юні художники взяли участь у пленері «Малярство на склі», де волонтер Анна Лисакова та педагоги  ковельської арт-студії «СвітОк»  ознайомили дітей з технікою малюнка на склі.

Юні художники також взяли участь у майстер-класах з плетіння вінків та гончарства. Спільно з шацькими дітьми — вихованцями будинку дитячої та юнацької творчості, гості з Луганщини малювали і пейзажі Світязя: свої мольберти діти розгорнули безпосередньо на березі озера.

- Природа — вона завжди неймовірна. Тим більше довкола такого мальовничого та величного озера, як Світязь — розповіла директор комунального закладу «Кремінська районна дитяча художня школа» Світлана Гарькавець. -  Нашим дітям такий художній простір добре знайомий, бо на нашій Луганщині також багато хвойних лісів та озер. Так що під час даного пленеру, як і за весь час перебування на Шацьких озерах, ми почувалися, як вдома...

Запам’ятаються дітям і свято Івана Купала в санаторії «Лісова пісня», екскурсії в музей фауни лісового коледжу та по Шацьких озерах, творча зустріч з відпочивальниками табору «Супутник».

- Навіть важко щось виділити окремо, - ділиться враженнями школярка з Кремінної Анна Клочко. - Звичайно, вразили краса та велич Світязя. Природа, яка надихає на творчість, музей флори та фауни... Мені все сподобалося. Нудьгувати було ніколи!..

Свої враження юні художники з Луганщини також відтворили в картинах та малюнках. В подальшому ці роботи доповнять експозицію виставки «Україна» очима дітей АТО», яку організатори планують показати і у Верховній Раді України.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024