стрічка

Камінь-Каширська РДА через систему ProZorro здійснила покупок майже на 119 мільйонів

09 Липня 2018, 15:32
Закупівлі 1015
Закупівлі

Під час апаратної наради, яку провів 9 липня 2018 року голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, йшлося про використання бюджетних коштів в органах державної влади і підпорядкованих бюджетних закладах та установах через систему ProZorro.

Відповідну інформацію озвучив начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, ‒ повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Олександр Лук’янович нагадав, що основи закупівлі товарів, виконання робіт чи надання послуг, що потребують територіальні громади, державні підприємства або органи управління через систему публічних закупівель ProZorro, встановлені та регулюються Законом України «Про публічні закупівлі». Тож усі центральні органи управління, а також суб’єкти окремих сфер діяльності відповідно до цього Закону з 1 квітня 2016 року здійснюють закупівлі тільки через систему електронних торгів на авторизованих майданчиках. А з 1 серпня ця норма стала обов’язковою для усіх державних замовників, незалежно від сфери господарювання і обсягу закупівель.

«Закупівля товарів та послуг, вартість яких є меншою за 200 тис. грн., та робіт, вартість яких є меншою 1,5 млн грн., є допороговою закупівлею. Законом України «Про публічні закупівлі» допорогові закупівлі не регулюються, на їх поширюється лише стаття 5 даного Закону, яка визначає основні принципи здійснення закупівель: добросовісна конкуренція, максимальна економія, недискримінація кожного з учасників, неупередженість. Регулювання допорогових закупівель через систему ProZorro здійснюється виключно Порядком здійснення допорогових закупівель, затверджених наказом ДП «Зовнішторгвидав України» від 13 квітня 2016 року № 35. Якщо очікувана вартість закупівель нижча за 50 тис. грн., то закупівля здійснюється без використання електронної системи», – пояснив Олександр Нікітчук.

За словами доповідача, згідно з інформацією, яка щомісячно надається структурними підрозділами райдержадміністрації, протягом І півріччя 2018 року розпорядниками коштів здійснено 125 закупівель через систему ProZorro, очікувана вартість яких становить 118 млн. 693 тис. 832 грн., з них 78 – завершені, 40 – не завершені, 6 – відмінені.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024