стрічка

Восьмирічний лучанин виборов бронзу на Чемпіонаті світу з шахів

05 Липня 2018, 15:27
Данило Слепчук 1578
Данило Слепчук

Данило Слепчук став бронзовим призером із блискавичних шахів серед юнаків до восьми років.

За неповні три роки занять шахами у хлопчика чималий арсенал нагород: 19 медалей та три кубка. Про це повідомляє відділ з питань фізичної культури та спорту ОДА.

Чергову нагороду Данило Слепчук виборов на Чемпіонаті світу з шахів, що проходив у Мінську з 21 по 25 червня. У ньому брали участь 710 дітей, 130 з яких – вікова категорія Данилка. 

Хлопець розсудливо зауважує, що трохи засмутився через третє, а не перше місце, але результатом задоволений, адже з кожного змагання виносить собі цінні уроки.

У шаховий спорт Данило прийшов випадково. Півроку в нього нічого не виходило. Батьки вже хотіли забирати дитину, щоб даремно часу не гаяти, проте успіхи сина стали стрімко зростати.

До великої перемоги привела щоденна наполеглива праця. День у день півтори-дві години хлопець приділяє шахам. Майстерності гри Данила навчають тренери Олександр Мельниченко і Олександр Калінчук. Крім цього, хлопець грає у шахи в режимі онлайн. Каже, що так навіть цікавіше, бо тут трапляються гросмейстери світового рівня.

Окрім шахів хлопець займається ще футболом та легкою атлетикою, проте шахи йому подобаються найбільше.

«Шахи – перспективний вид спорту. Зрештою, конкуренція завжди мотивує та розвиває. У сина такий характер, що за бажання зможе досягнути багатьох вершин», – переконаний батько Данила.

Читайте також: Лучанин «вполював» півторакілограмового гриба

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024