стрічка

Нерестовий період: за три місяці на Волині спіймали майже 400 браконьєрів

05 Липня 2018, 15:02
786

З квітня по червень працівниками рибоохоронного патруля провели 130 рейдів, у яких викрили 388 порушень правил рибальства.

Упродовж трьох місяців патрульні затримали 347 порушників, які завдали збитків рибній галузі на суму 68 тисяч гривень. У браконьєрів вилучено 161 риболовну сітк та 12 колючих. Також конфіскували 205 кілограм риби, з яких 54 кілограми вилучилиу місцях збуту.

До судів направили 160 справ для вирішення питання про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством. Крім того, на чотирьох порушників відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.249 ККУ (незаконне зайняття рибним промислом).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 3,4 тис. грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислів та всього добутого. Наразі триває досудове розслідування.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками управління активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області.

«Нерестова заборона закінчилась, але деякі обмеження на лов водних біоресурсів залишаються. Зокрема, рибу дозволено ловити з берега або з човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати три кг, а раків – 30 шт. Закликаю громадян дотримуватись даних правил. В іншому випадку – порушники будуть притягнуті до відповідальності», - заявив керівник рибоохоронного патруля Волині Тарас Куньчик.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024