стрічка

Одних із волинських гірників, які протестують під землею, потрапив у лікарню

04 Липня 2018, 12:10
1005

На третій день страйку, у середу, 4 липня, о 1.20 гірнику шахти №10 «Нововолинська» Миколі Ковальчуку,  який разом з колегами під землею вимагає погашення заборгованості по заробітній платі, стало зле.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«У чоловіка після блювоти, почалася кровотеча. На копальню терміново прибули медики з гірничо-рятувальної служби, після чого Миколу Ковальчука було доправлено в хірургічне відділення медичного закладу», – пише пан Михайло.

Нагадаємо, що 2 липня гірники першої зміни шахти №10 «Нововолинська» відмовилися підніматися на поверхню. Згодом до них приєдналися колеги з інших змін. До такого кроку вони змушені вдатися через заборгованість із зарплати, яка вже становить три місяці - квітень, травень і червень. Окрім погашення заборгованого протестувальники вимагають виділення коштів на добудову копальні.

«Заборгованість із заробітної плати є не тільки перед гірниками шахти №10 «Нововолинська», а й інших держпідприємств, у деяких частково навіть за 2016 і 2017 роки. Загальна сума боргу сягнула вже 1,1 мільярда гривень. Учора я мав розмову з виконувачем міністра фінансів Оксаною Маркаровою, яка повідомила, що погодила перерозподіл коштів із статті реструктуризації (закриття шахт) на виплату зарплати гірникам. А це - 220 мільйонів гривень. За нинішньої ситуації це далеко не маленькі гроші. Тому можна лише подякувати Мінфіну за оперативне реагування», – пише Михайло Волинець.

Проте коли зазначена сума дійде, власне, до шахтарів, сказати складно, оскільки проходження коштів через Держказначейство потребує дотримання всіх необхідних процедур.

Фото Іванни Блішук

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024