стрічка

Камінь-Каширський: народна майстриня вчила заробляти на ляльках-мотанках і вишиванках

03 Липня 2018, 13:17
Народні ремесла 1365
Народні ремесла

У рамках освітнього проекту «Школа підтримки культури та туризму» в Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся захід за участю народної майстрині Наталії Лабнюк.

Цікавою та пізнавальною була розповідь пані Наталії про історію ляльки-мотанки як символу добра й благополуччя, достатку та надії на краще. За словами майстрині, лялька-мотанка – це не просто данина традиціям, а ще й надзвичайно потужний оберіг. Її потрібно робити лише з позитивними думками та побажаннями. Крім того, Наталія Лабнюк презентувала вироби з бісеру, вишиванки, писанки, які вражають витонченістю та унікальністю. Про це повідомляють у Камінь-Каширській районній філії Волинського ОЦЗ.

Вироби майстрині користуються чималим інтересом. Для багатьох шукачів роботи – це приклад того, як можна реалізувати свої вміння у цікаву та перспективну зайнятість. Організація сільського зеленого туризму передбачає повноцінне використання етнографічного, природного та історико-культурного потенціалу сільської місцевості, знайомство зі старовинними ремеслами.

Після завершення пані Наталія презентувала збірки, в яких публікували її вірші «На берегах Вижівки», «Коли душі торкнеться слово» та власну – «Одинока незабудка».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024