стрічка

До Кременчука поїхала партія нових тролейбусів «Богдан»

02 Липня 2018, 17:15
До Кременчука поїхала партія нових тролейбусів «Богдан» 1079
До Кременчука поїхала партія нових тролейбусів «Богдан»

Три нові тролейбуси «Богдан» виробництва Луцького автозаводу відправились до Кременчука.

Про це повідомили в прес-службі АТ «АК Богдан Моторс».

Тролейбуси обладнані відкидними сидіннями, Wi-Fi-зв’язком, GPS-навігаторами та відеореєстраторами. Нові моделі передбачають завантаженість до 184 пасажирів та розраховані на потреби людей з інвалідністю. Вони мають низьку підлогу, майданчики для візків, а також кнопки для подачі сигналу водію.

Машини від Луцького автозаводу є більш енергоефективними та екологічними у порівнянні зі старими моделями. Тролейбуси споживають майже на 40% менше електроенергії, а також мають запас автономного ходу. Без під’єднання до контактної мережі вони можуть проїхати щонайменше 1 км.

«Це екологічно чистий транспорт нового покоління, який демонструє, що пасажирські перевезення в Україні можуть бути не лише комфортними для громадян, але й економічно вигідними для міста за умови переходу на заощадливий електричний транспорт замість автобусів на бензині», – підкреслили в Корпорації «Богдан».

Місто придбало нову техніку у рамках європейського проекту з оновлення муніципального транспорту, який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку. У рамках цієї програми на Полтавщині вже їздить сім нових тролейбуси «Богдан». Всього до кінця осені цього року Луцький автозавод поставить до Кременчука 40 тролейбусів.

Нагадаємо, закупівля тролейбусів проходить у рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Читайте також:

Як у Кременчуці «купають» луцькі тролейбуси

«Богдан» сприятиме переходу України на екологічно чистий громадський транспорт

Богдан Моторс виготовив п’ять 12-метрових кузовів для французьких електробусів

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024