стрічка

На Камінь-Каширщині заготовили понад 200 тонн чорниці

02 Липня 2018, 15:52
Чорниці 1082
Чорниці

Під час апаратної наради, яка відбулася у понеділок, 2 липня 2018 року, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка, йшлося про обсяги фактично заготовлених другорядних лісових матеріалів та продукції побічних лісових користувань усіма користувачами району.

«Нагадаю, що здійснення заготівлі даного виду продукції можливе лише на підставі спеціального дозволу – лісового квитка та за наявності лімітів на використання природних ресурсів», – першочергово зазначив начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністраці.

За його словами, станом на 26 червня цього року 8 суб’єктів господарювання сплатили рентну плату за спецвикористання лісових ресурсів і виписали лісовий квиток на заготівлю другорядних лісових матеріалів, зокрема за лікарську технічну сировину сплатили 25 тис. 713 грн., за 139 тонн ягід чорниці – 135 тис. 942 грн.

Також чиновник додав, що згідно з отриманою інформацією від сільських рад на кінець минулого місяця заготовили орієнтовно 263 тонни ягід чорниці.

До слова, щоб залучити до бюджету додаткові надходження від заготівлі дарів лісу, в районі працює спеціальна робоча група, котра обстежує пункти прийому зазначеної вище продукції, здійснює моніторинг ситуації на ринку заготівлі, а також вживає заходи з метою попередження порушень у межах компетенції.

«При потребі, ми надаємо необхідну консультаційну допомогу, однак просимо сільських голів співпрацювати з нами. Це ж додаткові надходження в бюджети їхніх громад», – наголосила начальник Камінь-Каширського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Ірина Платонова.

Коментар