стрічка

У Луцьку — кінофестиваль «Відкрита ніч»

29 Червня 2018, 12:55
У Луцьку — кінофестиваль «Відкрита ніч» 1470
У Луцьку — кінофестиваль «Відкрита ніч»

Вже цієї суботи, в ніч з 30 червня на 1 липня, відбудеться фестиваль українського короткометражного кіно «ВІДКРИТА НІЧ «ДУБЛЬ 21». Традиційно, вже 4-й рік поспіль, у Луцьку та Волинській області таку подію проводить команда «Lutsk Night Cinema».

Початок о 21:00. Захід пройде у приміщенні бібліотеки, що знаходиться за адресою: проспект Президента Грушевського, 1. Вхід абсолютно вільний. Передбачено реєстрацію на захід.

Організатори просять реєструватися завчасно, брати із собою на подію каремати, ковдри, змінне взуття, термоси із чаєм, їжу та компанію зареєстрованих друзів. Приносити та розпивати алкоголь суворо заборонено. Кінофестиваль триватиме аж до ранку, тому глядачам варто виспатися заздалегідь. Більше деталей можна дізнатися в організаторів.

Центральна подія відбудеться на столичному Арт-причалі. Одночасно з Києвом покази короткометражних фільмів українських режисерів пройдуть на 80 майданчиках України, та не тільки.

Основна програма цьогорічного фестивалю складається із наступних секцій:

1. Конкурсні і позаконкурсні програми, складені з нових фільмів як дебютантів, так і вже відомих митців.

  • Конкурс ігрових фільмів – 9 стрічок;
  • Конкурс документальних фільмів – 7 стрічок;
  • Конкурс анімаційних фільмів – 5 стрічок;
  • Позаконкурсна програма – 5 стрічок.
  • Велика частина фільмів розповідає про війну та життя після конфлікту.

2. Ретроспективна частина програми фестивалю складається з фільмів на дві болючі теми.

Програма на підтримку Олега Сенцова та інших бранців Кремля, яка зосередиться зокрема на фрагментах фільмів про Крим – як символ українського спротиву російській агресії.

Програма «Кантер: пам’ятаємо» присвячена спогадам про друга фестивалю Леоніда Кантера, будуть показані фрагменти із фільмів «Війна за свій рахунок» та «Добровольці Божої чоти».

3. Окремо фестиваль приготував сюрприз для українських глядачів. Підтримано розвиток українського кіно, і тому в рамках фестивалю буде продемонстровано відібрані трейлери українських фільмів, які скоро з’являться на екранах.

Детальна програма розміщена на офіційному сайті фестивалю у розділі ПРОГРАМА.

Всі фільми, що братимуть участь у конкурсі, змагатимуться за дві фінансові нагороди. Головна нагорода фестивалю становить 50 000 гривень, наданих Генеральним партнером «Райффайзен Банком Аваль», та коштів, зібраних у «Фонді взаємодопомоги». Головного переможця фестивалю та приз  розміром 50 000 грн визначатиме журі. Того, хто виграє кошти, зібрані у «Фонді взаємодопомоги», цього року визначатиме найсуворіший критик – глядач, шляхом SMS-голосування.

У 2017 році символом фестивалю став паперовий кораблик – орігамі, що впродовж наступних 10-ти років курсуватиме кінематографічними водами фестивалю.

У 2018 році ідея головного іміджу фестивалю «Все море в руках» належить арт-директору Михайлові Іллєнку. Втілив такий задум художник Тарас Хіцінський.

Кінофестиваль «Відкрита Ніч» народився у червні 1997 року як огляд найцікавіших здобутків саме українського кіно. На сьогодні фестиваль є своєрідною лабораторією із перевірки нових ідей для вітчизняних кінематографістів та пошуку молодих талантів, які можуть стати новими обличчями українського і світового кіно.

Офіційний сайт фестивалю: http://opennight.org.ua/ua/.


 

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар