стрічка

Діти-сироти з Горохівщини подорожували Львівщиною

29 Червня 2018, 10:48
1029 Джерело: фото Андрія Гаврилюка

З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла та фінансової підтримки архієпископа Львівського і Галицького Філарета, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування Горохівщини, здійснили екскурсійну поїздку Львівщиною.

Пізнавальна подорож для обездолених дітей району розпочалася з екскурсії по древньому Дрогобичу. Ознайомлення з містом розпочали із Замкової гори та пам'ятника видатному вченому Юрію Дрогобичу. Дітлахи прогулялися старими вулицями міста, відвідали перлину церковного мистецтва - церкву св. Юрія XVI ст. та бачили, де видобувають сіль на Дрогобицькому солевиварювальному заводі.

Опісля горохівчани відвідали розважально-оздоровчий комплекс з дельфінами «Оскар» у мальовничому курорті Трускавець. Феєричне шоу з морськими жителями дельфінарію надовго залишиться у пам'яті дітей Горохівщини. Вони також мали змогу прогулялись курортним містом та відвідати бювет мінеральних вод.

Діти-сироти відвідали унікальний куточок тваринного світу та екзотики у Львівській області - зоопарк в Меденичах «Лімпопо». Тут проживають близько 400 видів тварин, зібраних з усіх куточків нашої планети. Серед них є рідкісні, занесені в Міжнародну Червону книгу і Червону книгу України.

На завершення поїздки по Львівщині дітей завели уаквапарк «Пляж». Тут дітлахи мали змогу досхочу накупатись у басейнах та розважитися на різноманітних гірках, весело провели час та відчути море позитивних емоцій.

Ця поїздка була організована священиками Мар'янівського та Горохівського  благочинь УПЦ, які вже багато років завдяки співпраці із працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації звершують  духовну опіку над обездоленими дітьми. Цьогоріч поїздку частково оплатили і за благодійні кошти, котрі були зібрані під час Різдвяних свят небайдужими парафіянами та священиками цих благочинь.

Діти-сироти щиро вдячні керуючому Львівською єпархією УПЦ архієпископу Філарету за наданий автобус, оплачений дельфінарій та можливість провести дозвілля на Львівщині.




































 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024