стрічка

Місцеві ініціативи: рожищенські вулиці освітлять за майже 200 тисяч гривень

27 Червня 2018, 15:40
1012

Проект Рожищенської міської ради, поданий на участь в конкурсі місцевих ініціатив, здобув перемогу.

Про це стало відомо сьогодні, 27 червня.

Нагадуємо, Волинська обласна рада оголосила обласний конкурс проектів місцевих ініціатив, розроблених органами самоорганізації населення, громадськими організаціями, благодійними фондами, ініціативними групами, сільськими, селищними, міськими радами, радами  об’єднаних територіальних громад Волинської області.

Конкурс проводився відповідно до Положення про обласний конкурс проектів місцевих ініціатив, затвердженого рішенням обласної ради від 04.04.2018 № 19/23. Метою конкурсу є підтримка місцевих ініціатив та поширення позитивного досвіду, набутого у процесі реалізації проектів.

Всього було подано до 200 проектів. Відповідно до рейтингу, складеного за результатами експертної оцінки проектів, визначено переможцями обласного конкурсу проектів місцевих ініціатив 2018 року 32 проекти.

«Одним із пріоритетних напрямків у роботі Рожищенської міської ради і КП «Дільниця благоустрою» є відновлення вуличного освітлення. Якісне зовнішнє освітлення є важливою складовою комфорту і безпеки людей у темний час доби. У Рожищі за останні роки вже освітлено чимало вулиць. Звісно, щоб надати місту краси та комфорту – бажання мало. Потрібні чималі кошти, яких, на жаль, міська рада достатньо не має. 

Тому міською радою були подані три проекти на участь в конкурсі місцевих ініціатив, оголошеному Волинською обласною радою. А саме, «Реконструкція вуличного освітлення по вулицях Зарічна, Набережна, Сухарєва від КТП №71 в місті Рожище», «Реконструкція вуличного освітлення по вулицях Набережна, Сухарєва від КТП №233 в м. Рожище» та «Реконструкція вуличного освітлення по вулицях Макаренка, Дорошенка від КТП №138 м. Рожище.

Перший з трьох поданих проектів визнаний переможцем. Цим проектом передбачено встановити 29 ліхтарів на згаданих вулицях. Також зауважу, що при перевиконанні обласного бюджету фінансування конкурсу може бути продовжене», - прокоментував журналістам Район.Рожище заступник міського голови Віталій Поліщук.

Отож, на реалізацію проекту «Реконструкція вуличного освітлення по вулицях Зарічна, Набережна, Сухарєва від КТП № 71 в м. Рожище Волинської області»  буде виділено співфінансування 98 тис. грн. За умовами конкурсу решту коштів, майже таку ж саму суму, виділять з міського бюджету.



Коментар