стрічка

Клієнти ПриватБанку допомагають рятувати життя немовлят Луцького пологового будинку

23 Червня 2018, 12:15
1456

Всеукраїнський благодійний фонд ПриватБанку «Допомагати просто!» та небайдужі клієнти придбали для Луцького клінічного пологового будинку монітори для новонароджених та їх мам.

Відтепер лікарі зможуть ще ретельніше відстежувати ключові показники життєдіяльності наймолодших пацієнтів.

Сучасну техніку, якої так потребували у закладі, презентували 22 червня. Обладнання вартістю понад 270 тисяч гривень – незамінне для контролю за станом немовлят, які народилися недоношеними або ж із проблемами зі здоров’ям, і для матусь, які за тих чи інших обставин перебувають в реанімаційному відділенні.


 

Спеціальні монітори дозволяють контролювати основні життєві показники: серцебиття, частоту дихання, артеріальний тиск, вміст вуглекислого газу в крові, температуру, тощо.

Як розповів завідувач реанімацією Луцького пологового будинку, заслужений лікар України Микола Філіпчук, що закордоном лікарні без такого обладнання не допускають до роботи. Як працюють монітори, кваліфікований медик продемонстрував наочно. При підключенні апарату до пацієнтки фіксуються усі її показники і у разі погіршення стану відразу спрацьовує сигнал тривоги. Тобто тепер лікарі значно швидше бачать виникнення проблеми і, відповідно, швидше можуть зреагувати. А інколи кожна секунда вартує життя.

Окрім трьох моніторів у реанімаційному відділенні, клієнти ПриватБанку забезпечили подібними апаратами ще й відділення реанімації найкрихітніших пацієнтів – діток, які за різних причин мусять після народження бути під пильним наглядом лікарів. Для них тут встановили ще три аналогічні монітори.

У пологовому будинку діляться гіркими спостереженнями: за останній час кількість недоношених діток значно збільшилась через зростання чисельності патологій під час вагітності. Тож таке обладнання надзвичайно важливе.


 

Директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко висловив щиру подяку усім клієнтам ПриватБанку, адже тільки завдяки їхнім добрим серцям та прагненню допомогти вдається втілювати в життя різноманітні благодійні ідеї.

«Перші години, дні життя малюків – найважливіші. Діти потребують постійного нагляду, а в деяких випадках, і невідкладної медичної допомоги. Тому я вдячний клієнтам ПриватБанку, завдяки яким лікарі луцького пологового будинку матимуть сучасну техніку для догляду за малечею», – висловився Юрій Войтенко, який, до слова, сам є багатодітним татом.

Головний лікар Луцького пологового будинку Михайло Токарчук від імені всього персоналу подякував благодійникам ПриватБанку за дуже важливу допомогу.


 

Допомогти у добрій справі може кожен. При чому зробити це можна навіть не виходячи з дому. У кожного користувача Приват24 є можливість зробити свій благодійний внесок через власний кабінет, або ж скориставшись будь-яким терміналом чи банкоматом. Окрім того, внески можна здійснити на сайті фонду blago.pb.ua.
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024