стрічка

Жителів Камінь-Каширщини налякала 2-метрова змія

22 Червня 2018, 20:37
29802

Вужа завздовжки більше двох метрів знайшли на днях на своєму обійсті мешканці села Старі Червища, що на Камінь-Каширщині.

Люди кажуть, що вуж-переросток приліз геть під самісіньку хату. Гада селяни забили, аби не накоїв лиха.

Жителі села розповідають, що ще й досі не можуть оговтатись від шоку, адже вужа таких розмірів вони ще не бачили.

8

Нагадаємо, за останні три дні до центральної оперативної диспетчерської КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» звернулись шестеро людей, яких покусали змії.

Коментарі
23 Червня 2018, 14:15
дуже жаль вужа
23 Червня 2018, 16:06
Дуже
23 Червня 2018, 16:27
За що цей вуж (мабуть самка) поплатився своїм життям ??? Дикунам в руки попав . На відміну де ЛЮДИ спасли, аби не пострадав https://fakty.ictv.ua/ua/lol/20170510-na-poltavshhyni-vpijmaly-vuzha-giganta-35-kg-ta-2-4-m/
24 Червня 2018, 14:50
Вуж же нікому не зашкодив, але дикунство людей бере своє. Так в цивілізованому світі не вчиняють. А тут рівень відсталих африканських країн. Вбивця вужа мабуть почувається героєм, ще й грамоту мабуть дадуть "герой-рятівник".
24 Червня 2018, 14:56
У слов'ян існував культ змія як окремого божества, який тісно переплітався із вшануванням духів дерев. Такими духами часто вважали зміїв та вужів. Цей культ був настільки розповсюджений, що уламки його наявні й досі в основних циклах слов'янських свят та ритуальній обрядовості, звичаях та повір'ях. Про ототожнення змія з духом дерева свідчать і численні описи слов'янських капищ. Обов'язковими компонентами цих капищ були священний вогонь, різні види жертв, величезний камінь чи дуб (або вони обидва), під яким мешкав змій (вуж). Змій вважався втіленням божества, якому це капище присвячувалося. <br/>У багатьох фольклорних творах бачимо відбитки давньої слов'янської традиції вшанування вужів як тварин, присвячених Перуну. Такі вужі жили при корені спеціальних дубів і вважалися недоторканними священними істотами. Люди вірили, що вони наділені чарівними властивостями...&quot;<br/>От з книжки В. Лазарука &quot;Сині очі Волині&quot;:<br/>&quot;..Тільки в 1387 році, тобто через чотири століття після прийняття християнства Київською Руссю, на віленському сеймі, на який з&quot;їхались литовські удільні князі та бояри, польська та магнатська свита на чолі з королем Владиславом та Ядвігою, із язичеством вирішили покінчити. Старі культові святощі було знищено: вогонь Зничь, який горів перед ідолом Перуна в нижньому Віленському замку, погашено, священні дуби повирубано, вужів зі святилища повбивано.<br/>Тоді ж на місті поганської каплиці було розпочато будівництво католицького собору; не обійшлося і без тортур, які застосовувалися до непокірних язичників....<br/>....... Залишки поганства на Поліссі зберігалися донедавна. Польський письменник Крашевський, ще в першій половині минулого століття зазначав, що в тутешніх народних переказах часто &quot; виступають якісь дивні звірята, яким за своє збереження зобов&quot;язані повинні бути поліські ліси та болота&quot;. Особливою повагою серед них користувався вуж. Коли його зимою знаходили в хаті, під страхом великого нещастя не мали права плазуна вбити, у найгіршому випадку його можна було тільки викинути....&quot;
24 Червня 2018, 21:51
Скажіть мені,а чим корисні змії?
24 Червня 2018, 21:51
Заголовок статті написаний безграмотно!!! Потрібно було уточнити, що ці варвари забили неядовитого вужа, бо від такого розміру змії вони всім селом повсиралися б від страху і викликали МЧС!!!
25 Червня 2018, 03:34
Наш народ дійсно тупий уже на грані....по перше не змія а вуж! та й змії не всі ядовиті, а по друге в чому корисний такий вуж?...я думаю людина з мозгами це не запитає!
25 Червня 2018, 17:05
Це писати ви всі такі розумні!!! А побачити цю мерзоту в себе на дворі!... Душити їх!!!
29 Червня 2018, 12:15
Я теж рахую що правильно вчинили,а що мали забрати у хлівець і годувати як свиню??))))
29 Червня 2018, 20:15
як в Ковелі змії на закинутій ділянці це щось, а ось такий вужик біля житлового будинку це норм.Люди куди ми котимось!!!!!!!!!!
01 Липня 2018, 00:48
А якби дитина побачила, який би шок був для дитини???
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024