стрічка

Волинські сміттєві полігони скоро не зможуть приймати відходи

22 Червня 2018, 10:31
Сміттєвий полігон 1279 Джерело: http://umannews.in.ua
Сміттєвий полігон

Сміттєві полігони Волині за півтора роки не зможуть приймати відходи.

Чиновники з Волинської ОДА кажуть, що Любешівський полігон вичерпався вже на сто відсотків і наступного року приймати сміття не зможе. Про це повідомляє 12 канал.

Така ж ситуація на Ковельському сміттєзвалищі. У Луцьку трохи краще: полігон вичерпав ресурси на 70 відсотків. Проте, вистачить його ненадовго. Максимум - декілька років. 

Крім цього, є ще одна проблема. Лише у 60 відсотків населення області сміття забирають комунальники. Більшість сільських жителів змушені утилізувати його самотужки. Чиновники пропонують збудувати в області п'ять нових сміттєпереробних центрів: у Луцьку, Нововолинську, Ковелі, Камені-Каширському та Шацьку.

За їх розрахунками, центральним стане Луцьке – тут планують утилізувати 120 тисяч тонн сміття у рік. На реалізацію планів виділили чотири роки. Це будуть ті ж полігони, проте, побудовані за сучасними вимогами. Відходи вони прийматимуть лише відсортовані. У скільки ж обійдеться впровадження цієї програми, поки що не кажуть. Відомо, що гроші братимуть із місцевих бюджетів на умові співфінансування, з обласного бюджету, а також залучатимуть соціально відповідальний бізнес.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024