стрічка

У Горохові відкриють інклюзивно-ресурсний центр

20 Червня 2018, 10:33
В ІРЦ навчатимуться діти з особливими освітніми потребами 3036
В ІРЦ навчатимуться діти з особливими освітніми потребами

На початок реконструкції приміщення для ІРЦ Горохівська райрада вже виділила з бюджету 300 тисяч гривень.

Під потреби інклюзивно-ресурсного центру Горохівська НВК « ЗОШ I-IIIст.-Гімназія» передає 108 квадратних метрів. 

ІРЦ створюють для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від двох до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

«Ця ідея не нова, але вона потребує постійної уваги з боку місцевих органів влади. Ми повинні змінювати власні стереотипи, погляди на проблеми дітей. Щоб всі вони почували себе повноцінними громадянами України», — пояснює виконуюча обов’язки директора ІРЦ Світлана Лич. 

У центрі проводитимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку, надаватимуть психологічну і педагогічну допомогу, сприятимуть розвитку їх особистості, швидкій адаптації у соціумі. Інклюзивний клас - це звичайний шкільний клас, куди включена дитина з особливими освітніми потребами. Вона навчається за спеціальною або загальною програмою, але без відриву від батьків, дому, дитячого шкільного колективу, суспільства. 

Інклюзивна система навчання діє на території Горохівського району з 2013 року. У школах практикують індивідуальну форму навчання, оскільки не всі дітки можуть навчатися в однакових умовах чи перебувати серед однолітків. 

Довідково: інклюзивно-ресурсні центри утворюють з розрахунку один центр не більше, ніж на 7 тис. дітей, які проживають на території об’єднаної територіальної громади (району), та не більше, ніж на 12 тис. дітей, які проживають у місті (районі міста).

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024