стрічка

У селі на Любешівщині буде нова школа

18 Червня 2018, 16:31
951

Школу у селі Гірки Любешівського району збудували поляки вісімдесят років тому. Зараз у стареньких будинках навчаються сто п'ятнадцять школярів. Альтернативи для навчального закладу в Гірках немає.

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Селяни кажуть, що навчатись у цих умовах – складно. Взимку тут холодно, діти часто хворіють. Також, через брак місця, учні навчаються у дві зміни. Останній урок закінчується близько дев'ятнадцятої години. Восени та взимку школярі йдуть додому в темряві.

Про будівництво нової школи заговорили у 2011 році. За початковим задумом, це мала бути двоповерхова будівля, вартістю 20 мільйонів гривень. Пізніше будівництво загальмували, оскільки виявили проблеми з проектом. Тож тепер хочуть звести хоча б одноповерховий навчальний заклад. До цього моменту встигли небагато: залили фундамент та звели стіни.

У рамках робочого візиту школу оглянув голова Волинської ОДА Олександр Савченко. Пообіцяв – цьогоріч приміщення вже накриють дахом. Орієнтовний термін, коли об'єкт повинні здати в експлуатацію – серпень 2019-го року. Тож є шанс, що вже у вересні наступного року діти зможуть сісти за парти вже в новому приміщенні, каже голова ОДА.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024