стрічка

Двох волинян покусали змії

18 Червня 2018, 15:46
фото ілюстративне 1502 Джерело: delfi.lt
фото ілюстративне

На минулих вихідних двох волинян вкусили змії.

Про це повідомили на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook.

27-річну дівчину вкусив плазун, коли та збирала чорниці в лісі. Дівчина розказала, що відчула пекучий біль в лівій руці і побачила поряд змію світло-коричневого кольору. Плазун після укусу не тікав, потерпіла навіть встигла його сфотографувати. Після цього дівчина зателефонувала батькам, які негайно виїхали до лісу і викликали екстрену медичну допомогу.

Бригада ЕМД, прибувши до потерпілої, надала необхідну першу медичну допомогу і транспортувала її медичного закладу.

Другий потерпілий одразу не помітив, що його хтось вкусив. Лише через кілька годин, відчувши погіршення стану здоров’я, слабкість, нудоту та помітивши набряк у місці укусу – викликав екстрену медичну допомогу.

Медики оглянули чоловіка, обробили рану, налагодили довенний доступ, надали екстрену медичну допомогу і транспортували до медичного закладу.

В цьому році усі районні лікарні області забезпечені протизміїними сиворотками. Адже найбільш ефективний засіб проти зміїної отрути – це сироватка, введена не пізніше ніж через 30 хвилин після укусу.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024