стрічка

На митному посту «Устилуг» проводять обшук

16 Червня 2018, 12:00
1221

У рамках кримінального провадження прокуратура Волинської області здійснила санкціонований обшук на митному посту «Устилуг» Волинської митниці ДФС. Попередньо відомо, що в результаті обшуків вилучали комп’ютерну техніку, зокрема сервери. 

Обшуки відбулись 14 червня. Цей факт підтвердила речниця прокуратури Волинської області Наталя Мурахевич, проте жодних деталей інциденту не повідомила, — інформує ІА Волинські новини.

Головний державний інспектор з питань звернень та доступу до публічної інформації Волинської митниці ДФС повідомила, що обшуки відбувались санкціоновано, на підставі ухвали суду. Будь-які деталі обшуку розголошувати відмовилася, посилаючись на таємницю слідства.

Проте, як повідомило Інформаційному агентству Волинські Новини джерело у Волинській митниці ДФС, обшуки пов’язані з контрабандою та ввезенням товарів з Польщі.

Як розповідав раніше колишній іспектор відділу роботи з персоналом Волинської митниці ДФС Петро Євтушок, через кожного начальника одного митного поста за зміну проходить 50-250 тисяч доларів від контрабандистів. Керівництво митниці тисне на підлеглих, провокуючи корупцію, тому чимало з них звільняються. Тож Петро Євтушок звернувся до НАБУ щодо неправомірних дій начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького. Через це на Євтушка почали тиснути, а згодом – звільнили.

Також джерело на митниці повідомило, що на запит прокуратури Волині надійшла відповідь з Польщі, де зазначалось, що чимало бусів українські митники оформляють як «пусті», хоча з Польщі вони виїжджають вщент завантажені. Проте цю інформацію у прокуратурі області наразі не коментують.

Нагадаємо, нещодавно про оборудки на МПП «Устилуг» показали у програмі «Українські сенсації»

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024