стрічка

У Ковелі відбулось відкриття чемпіонату України з веслування на байдарках і каное

16 Червня 2018, 17:00
978

699 спортсменів у 2-х вікових юнацьких групах — 13-14-ти років та 15-16 років з різних регіонів України та Азербйджану  приїхали у Ковель, аби взяти участь у відкритому чемпіонаті України з веслування на байдарках та каное.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

У нашому місті вже не вперше проходять змагання такого рівня. Приємно констатувати, що цьогоріч вони зібрали рекордну кількість учасників. 

Високо оцінюють підготовку бази і організацію спортивного заходу веслувальники, тренери, які з’їхалися до Ковеля.

«22 області України беруть участь в чемпіонаті, з деяких регіонів є і по дві команди.  Всього 33, в тому числі й команда з Азербайджану. Це традиційні змагання.  Прийняти 700 учасників — і це без тренерів, водіїв та обслуги — це дуже складно, і ніяке б місто цього не витримало.  А тут, у Ковелі - гарна інфраструктура: і санаторій, і профілакторій. Все компактно, все поруч. Харчування недороге, проживання в готелях теж. Так що ми вдячні ковельчанам за їхню гостинність та сподіваємось, що ці змагання ще довго будуть проводитися саме у Ковелі...», – розповідає головний суддя змагань, суддя національної категорії В’ячеслав Настюк.

Вперше у Ковель приїхала команда з Азербайджану.

«Про ці змагання ми чули раніше і вирішили взяти участь, щоб   діти набиралися досвіду. Тут все гарно організовано, як на чемпіонатах Європи та світу. Поки в нашій країні  цей вид спорту не дуже популярний. Але ми стараємося, щоб був популярним», – каже тренер Алі Джафаров.

Сьогодні, 15 червня,  відбулося урочисте відкриття чемпіонату, під час якого на адресу його учасників звучали сердечні слова вітань і найщиріших побажань від представників обласної, міської і районної влади, Ковельської поліції, міністерства молоді та спорту, Федерацій каное України й Волині, спортивних закладів.

До присутніх звернувся  керуючий справами виконавчого комітету Володимир Бойко, який, зокрема, сказав, що міська влада доклала зусиль, аби по-належному зустріти гостей, створити для них відповідні умови. Він побажав спортсменам легкої води, вдалих стартів і успішних фінішів. 

Змагання на міському водосховищі триватимуть до понеділка.

 











 

Коментар