стрічка

У луцькому «політесі» відкривають нові спеціальності 

15 Червня 2018, 13:30
Презентація нових спеціальностей 1092
Презентація нових спеціальностей

Таким чином університет хоче посилити власні позиції.

У четвер, 14 червня, у стінах Луцького національного політехнічного університету представили дві нові спеціальності: «081 Право» та «201 Агрономія». Про це пишуть Волинські новини.

Ректор університету Петро Савчук наголосив, що завдяки спеціальності «Право» університет підсилить власні позиції  та юридичну освіченість. Вартість навчання на платній формі становитиме 16 тисяч 500 гривень за один рік.

«Якщо наберемо хоча б 10 людей, то навчання стартує з 1 вересня, але я сподіваюся, що ліцензія у 50 людей буде заповнена. На жаль, державні місця ми отримаємо лише на початку навчання», - каже Петро Савчук.

Потім предавили спеціальність «Агрономія». Зазначили, що спеціалісти цього напрямку вмітимуть працювати з ПК, впроваджувати елементи «точного землеробства», вміти проводити розрахунки кількості добрив на запанований урожай. Спектр вибору професій теж чималий, адже випускник зможе працювати бригадиром, меліоратором, рільником, плодівником, виноградарем, помічником агронома та агрономом, а також в районних управліннях та обласних департаментах агропромислового комлексу. Вартість одного року навчання на цій спеціальності становитиме 13 тисяч 500 гривень.

 

«Ми бачимо, що зараз також існує потреба в агрономах, тож ми розуміємо, наскільки це важлива спеціальність. Нами була отримана ліцензія на 50 місць. Підготовка до отримання ліцензії тривала 1,6-2 роки», - зазначив ректор.

У планах в університету — відкрити аграрний факультет.

Читайте також: У луцькому «політесі» іонізують повітря та створять новий мурал.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

 

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024