стрічка

У селі на Іваничівщині скаржаться на розбиту дорогу

14 Червня 2018, 16:24
фото ілюстративне 1088 Джерело: telegraf.com.ua
фото ілюстративне

Знищена великогабаритними автівками дорога, недобросовісні перевізники, нарахування субсидії, відкриття молодіжного центру, - це те, що сьогодні найбільше турбує мешканців села Кречів, що на Іваничівщині.

З цими та іншими проблемами мешканці села прийшли на прийом до голови районної державної адміністрації Лілії Кревської, - інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики Іваничівської райдержадміністрації. 

На зустрічі із очільницею виконавчої гілки влади району прибуло 10 жителів населеного пункту.

Найбільше  жителів села турбує ремонт дороги в селі Кречів. 

«На дану дорогу фінансування у цьому році не виділено, так як вона не внесена у перелік доріг, але даний об’єкт поданий у департамент інфраструктури та туризму ОДА для включення у перелік доріг з ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг місцевого значення  загального користування, виконання робіт на яких буде здійснюватися у наступному році за рахунок коштів державного бюджету на умовах співфінансування з місцевого  бюджету», - зазначила голова Іваничівської РДА Лілія Кревська.

 Окрім того, секретар ради Олена Касянчук повідомила, що на дану дорогу на співфінансування у сільському бюджеті закладено кошти у сумі 1 мільйон гривень.

Також селяни скаржаться, що через населений пункт рухаються великогабаритні автомобілі ДП «Луга Нова», які руйнують дорожнє покриття. Жителі запевняють, що керівник господарства не йде на контакт і не надає допомоги у ремонті та грейдеруванні дороги.

Мешканці села також піднімали питання пасажирських перевезень маршрутом Нововолинськ-Кречів, який обслуговує підприємець Юрі йПодлєвський. Жителі села скаржаться, що уже деякий час рейси по даному маршруту не здійснюються.



У телефонному режимі начальник відділу регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Людмила Обштир повідомила, що транспортний засіб на ремонті, але  до кінця тижня буде знову курсувати.

Мешканка села Тамара Онодвалюк звернулась з проханням допомогти у вирішенні нарахування та виплати субсидії, а також перерахунку пенсії чоловікові шахтареві.

Окрім того, під час прийому порушено ряд інших питань, зокрема, відкриття молодіжного центу, введення посади адміністратора, ремонт пічного опалення та заміна вікон на енергозберігаючі у ФАПі.

Нагадаємо, в Іваничівському районі активно обговорюють питання створення інклюзивно-ресурсного центру і вже навіть готуються оголосити конкурс на посаду директора.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024