стрічка

У володимирських школах не приймають заяв на зарахування від жителів району

12 Червня 2018, 13:24
Фото ілюстративне 865
Фото ілюстративне

У навчальних закладах Володимира-Волинського не приймають заяв від батьків, які вперше відправлюять своїх дітей до школи. Йдеться про школярів, які мешкають на території району чи створених об'єднаних територіальних громад.

Про це під час щотижневої оперативної наради повідомив начальник міського управління освіти, молоді та спорту В'ячеслав Петрук.

Нагадаємо, з нового навчального року в перший клас прийматимуть за місцем реєстрації. Урядовці вирішили, що дитина має здобувати початкову освіту у найближчій до дому школі державної або комунальної власності. Таке «освітнє обслуговування» за територіальним принципом закріплено у прийнятому в минулому році законі «Про освіту».

Слід відмітити, ще в минулому році міський голова Петро Саганюк неодноразово порушував питання про компенсацію витрат на учнів із ОТГ, які навчаються у школах Володимира-Волинського. 

Нагадаємо, у школах Володимира в минулому році навчалося 335 учнів із ОТГ і за них повинні сплачувати місцеві бюджети громад. З Устилузької ОТГ до шкіл нашого міста ходило близько 30 учнів

До речі, щорічно на одного учня з міського бюджету виділяють 2 700 гривень (оплата комунальних послуг, харчування, обслуговування приміщення школи та інше) це без врахування капітальних видатків.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024