стрічка

Надходження до місцевих бюджетів Волині зросли на 300 мільйонів гривень

12 Червня 2018, 17:20
Фото ілюстративне 826
Фото ілюстративне

За підсумками січня-травня 2018 року до бюджетів територіальних громад Волині спрямовано 1 мільярд 469,5 мільйона гривень платежів, які адмініструють органи ДФС.

Таким чином, місцеві бюджети області отримали на 301,5 мільйона гривень податкових платежів більше проти аналогічного періоду торік, повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області

«Варто відзначити, що ріст доходів місцевих бюджетів відбувається практично з усіх платежів, що зараховуються до місцевих бюджетів, завдяки активним заходам в напрямку детінізації економіки та ринку праці. Зокрема, надходження бюджетоутворюючого ПДФО зросли на  29,2 відсотки. Зважаючи на вагу цього податку в місцевих бюджетах області, зусилля фахівців ДФС спільно з представниками влади спрямовуються на забезпечення рівня оплати праці не нижче гарантованого державою», — наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Наприклад, вже цього року на комісіях при органах місцевої влади за участю представників ДФС та в податкових органах заслухано майже 2 800 податкових агентів, 2 400 з яких підвищили рівень виплати заробітної плати. Як результат, до бюджету додатково сплачено 3,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

«Взаємодія  фахівців ДФС та органів місцевої влади може бути плідною в контексті залучення коштів до бюджетів громад не лише в процесі виконання, а й формування бюджетів. Враховуючи, що від напрацювань цього року залежить бюджетний успіх наступного фінансового року, закликаємо лідерів громад  своєчасно ухвалювати необхідні рішення з тим, щоб мати кошти на виконання соціально-економічних програм», — підсумувала Світлана Савчук.

В ГУ ДФС у Волинській області нагадують: рішення місцевих рад, які визначатимуть ставки плати за землю на 2019 рік, повинні бути прийняті до 1 липня 2018 року.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024