стрічка

До військових не потрапило понад 2000 тонн неякісних та небезпечних продуктів

27 Серпня 2024, 14:30
Лабораторія контролю якості продуктів 1460
Лабораторія контролю якості продуктів

З початку року фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони провели понад 99 тисяч лабораторних досліджень. 

Це запобігло постачанню військовим понад 2000 тонн неякісних та небезпечних продуктів, інформує Міністерство Оборони України. 

Огляд продуктів здійснюють як на складах постачальників, так і на територіях військових частин. Після цього відбирають зразки харчових продуктів для подальшого дослідження. 

Такі зразки направляють до Центрів безпечності харчових продуктів, де їх реєструють і проводять лабораторні дослідження, після чого видають відповідні протоколи випробувань.

Обов’язковій перевірці підлягають консерви — м’ясні, м’ясо-рослинні та рибні, оскільки вони несуть підвищений ризик отруєння. Загальний перелік продуктів для перевірки значно ширший і включає, наприклад, ковбаси, сири, масло, крупи, олію.

Керівник київського Центру підполковник Михайло Калабський зазначив, що якість продуктів покращується, однак деякі недобросовісні постачальники досі можуть пропонувати неякісну продукцію. 

«Це регулярно фіксують і недоліки усувають. Також ми вживаємо заходів стосовно тих, хто намагається зловживати або маніпулювати», — зазначив підполковник Михайло Калабський.

До складу Управління безпечності харчових продуктів входять три центри, кожен із яких має окрему зону відповідальності.

У складі центрів діють лабораторії безпечності харчових продуктів, відділення ветеринарної інспекції та відділення здоров’я і благополуччя тварин.

Лабораторія контролю якості продуктів
Лабораторія контролю якості продуктів

Лабораторія контролю якості продуктів
Лабораторія контролю якості продуктів

Лабораторія контролю якості продуктів
Лабораторія контролю якості продуктів

Читайте ексклюзиви Район.in.ua у нашому каналі WhatsApp

Коментар
06/12/2024 П'ятниця
06.12.2024