стрічка

Ківерцівський район: розчистили річку Путилівку

08 Червня 2018, 16:28
1760

На річці Путилівці, що лежить через Ківерцівщину, розчистили туристичний маршрут.

Про це йдеться на сторінці Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща».

З нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, 5 червня, відбувся волонтерський захід. Метою заходу була розчистка русла та берегів річки Путилівка від сміття і захаращення стовбурами притоплених та повалених дерев. Також завданням заходу було тестування водного туристичного маршруту «По річці Путилівка», який знаходиться на стадії розробки.


Путилівка – ліва притока річки Горинь, має навпрочуд мальовничу заплаву з багатою лучною, водною рослинністю та вільховими, сосновими лісами на берегах. Ця річка є важливою для розвитку екологічного водного туризму в НПП «Цуманська пуща». Проте сутєвою перепоною для проведення сплавів є декілька великих перешкод-захаращень в ділянці між смт Цумань та села Мочулки, які потрібно систематично розчищати.


До заходу долучились волонтери з міста Луцьк, місцевої громади смт Цумань та працівники парку на чолі із директором Ігорем Квачем, всього понад 20 осіб. Учасники активно та плідно працювали: збирали сміття, вивільняли русло від перешкод, проводили моніторинг глибин річища та аналізували особливості маршруту. В процесі роботи стало зрозуміло, що потрібно ще більше людей та зусиль, аби повністю розчистити річку, тому заходи по розчистці будуть відбуватися повторно.

Особливістю цього маршруту є можливість продовження сплаву до річки Горинь. Плекаємо надію, що цей водний маршрут здобуде популярність серед активних туристів.





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024