стрічка

Головний поліцейський Волині заявив, що не вірить голові облради

08 Червня 2018, 15:43
1206

Головний патрульний Волині Олександр Вовченко прокоментував звинувачення щодо порушення правил дорожнього руху його підлеглими.

На ресурсі ІА «Волинські новини» 7 червня з'явилася публікація, що екіпаж патрульних «підрізав» два автомобілі на дорозі і ледве не збив велосипедистів. Таку інформацію журналістам надав голова обласної ради Ігор Палиця, який нібито став свідком порушення.

За словами Палиці, вулицею Ковельською у напрямку виїзду з Луцька у крайній лівій смузі рухались автомобілі Mercedes-Benz та Volkswagen, які мали повертати ліворуч на вулицю Старицького.

«В той час патрульне авто правою смугою руху обігнало Mercedes-Benz та Volkswagen та повернуло у тому ж напрямку, фактично підрізавши два авто. Разом з тим, ледь не зачепивши велосипедиста, який рухався в попутному напрямку», - йдеться у повідомленні видання.

На сторінці патрульної поліції Волині у Facebook з’явився допис-спростування такої інформації.

«Рухаючись Ковельською з увімкненими проблисковими маячками, ми помітили 2 автомобілі, які їхали у лівій смузі, це було ще перед мостом: згідно з ПДР, дані транспорті засоби мали б надати перевагу в русі, але не надали. Тож ми здійснили випередження, а не обгін, і знову виїхали на ліву смугу, маючи намір повернути ліворуч. Велосипедиста ми бачили, врахували дорожню обстановку, не зачепивши його жодним чином, і не могли б зачепити, тож він поїхав далі», - розповів командир роти, який був за кермом автомобіля, Олександр Оліферчук.

Свою думку з цього приводу висловив і керівник волинських патрульних Олександр Вовченко.

«Доказів того, що патрульні «ледве не збили велосипедиста», - немає, ніхто до нас не звертався, і претензій не було. Є лише твердження голови обласної ради і командира роти. І, прочитавши таке, я особисто повірю поліцейському, аніж політику”, - сказав Вовченко.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024