стрічка

Фільм про фундаторку луцького шпиталю визнали одним з найкращих на міжнародному кінофесті

08 Червня 2018, 11:29
972

Короткометражний фільм «Заповіт», який розповідає про Гальшку Острозьку, меценатку Острозької академії, увійшов до переліку 75 найкращих фільмів Міжнародного кінофестивалю «Бруківка».

«Заповіт» номінований як найкращий український аматорський фільм. Режисер стрічки – Вадим Юрченко, студент НаУОА, який очолює театральну студію «Дивись. Слухай. Відчувай».

Загалом на кінофестиваль було подано більше 3000 робіт із 120 країн світу.

«Я, мабуть, на всяке міг очікувати в житті, але точно не на те, що моя перша номінація в сфері кінематографу прилетить наступного ранку після мого 21-го дня народження. І, що не менш цікаво, раніше ж «Заповіт» у позаконкурсній програмі був, а тепер його номіновано. Це все наче вибухпакети для моєї свідомості, бо я розумію, що все, зроблене мною коли-небудь, чогось варте. Розумію, що таки не філолог (максимум – творець), а режисер. Тому для мене це важливо», – ділиться міркуваннями режисер Вадим Юрченко.

Головну роль Гальшки виконала Алла ШтенбрехтЗагалом у зйомках були задіяні актори студії «Дивись. Слухай. Відчувай».

Як режисер Вадим Юрченко дебютував 2017 року під час тижня гуманітарного факультету, продемонструвавши на сцені студентського клубу казку про відновлення Острозької академії.

Довідка:

Кінофестиваль «БРУКІВКА» – перший кам’янець-подільський фестиваль сучасного українського кіно, який створений, або підтримати таланти молодих режисерів-аматорів та професіоналів зі всієї України. Протягом кінофестивалю відбуваються зустрічі з відомими діячами у сфері кінематографу: акторами, режисерами, дизайнерами по костюмам, постановниками трюків та бойових сцен, сценаристами, організаторами різних кіно-івентів, разом із ними проводяться майстер-класи та спілкування у форматі «Живої бібліотеки».

Коментарі
08 Червня 2018, 18:23
А де подивитися фільм?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024