стрічка

У Німеччині поховали прах почесного громадянина Волині

07 Червня 2018, 20:02
1854

Делегація з Луцька прибула до німецького міста Бад-Зальцуфлен, аби провести в останню путь почесного громадянина Волині Карла Крога.

Чоловік помер 11 травня, його кремували. У четвер, 7 червня, прах професора поховали на кладовищі.

Для того, аби віддати шану німцеві, який протягом 20 років допомагав Волинській області волонтерськими проектами, в Німеччину поїхали делегації Луцького національного технічного університету, Східноєвропейсного національного університету, а також представники громадськості.

«На кладовищі зібрались близько двох сотень людей, усі вони прийшли вшанувати пам’ять пана Крога. Багато присутніх висловили зворушливі промови. Ми передали лист співчуття від університету для дружини покійного», - написав на своїй сторінці у Facebook викладач ЛНТУ Віктор Сацик.

Відзначимо, як розказав  адвокат і волонтер Василь Нагорний, Карл Крог - солдат вермахту, який не лише визнав фашизм злом, але й все своє життя присвятив тому, щоб допомогти у житті людям до яких ішов колись завойовником. Йому вдалося знайти спільну мову з ветеранами другої світової війни. Його обіймали і подавали руки наші ветерани


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024