стрічка

Приєднання навколишніх сіл до Ковеля: переваги та недоліки

07 Червня 2018, 18:02
1427

Ковель має усі шанси, аби стати першим містом обласного значення, яке скористається законом України про об’єднання. Документ про об'єднання дозволяє містам і сільським радам стати одним цілим без оголошення виборів голови і депутатського корпусу.

Про це повідомляється у сюжеті «Аверсу».

Нагадаємо, відповідне рішення наприкінці березня, голова фракції «Солідарність» в міськраді Сергій Кошарук подав на розгляд сесії відповідний запит. У ньому депутат пропонував села Білин, Колодниця, Зелена, Воля-Ковельська Ковельського району та Ружин, Городилець, Клевецьк Турійського району об'єднати з містом.

Під час зустрічі з експертами регіонального відділення Асоціації міст України, де обговорювали усі плюси та мінуси об’єднання у Ковельському районі, сільські голови висловили побоювання чи міська влада зможе допомагати самотнім пенсіонерам і чи будуть утримуватись дороги у селах, які приєднаються до міста. Також були побоювання про збільшення податків і земельні питання.

«Сьогоднішіні сільські ради – це радянські сільські ради. Бо це сільські ради, які нічим не розпоряджаються, яким до компетенції не належать і є сільські ради, які чекають, коли йому прийде на зарплати субвенція із району. Все», – висловився на підтримку об'єднання консультант із правових питань Асоціації міст України Валентин Малиновський.

 

Коментар