стрічка

На оздоровлення волинських дітей витратять понад 36 мільйонів гривень

06 Червня 2018, 13:52
1304

Цьогоріч послуги з оздоровлення та відпочинку отримають понад 34 тисячі дітей Волині.

Про це повідомили під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Олександра Савченка, що відбулася вчора, 5 червня, інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

За словами начальниці управління освіти, науки і молоді обласної державної адміністрації Людмили Плахотної, оздоровча кампанія стартувала ще в лютому, коли юні волиняни поїхали на оздоровлення до ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія» в Одесі та ДП «Міжнародний дитячий центр «Артек», що на Київщині Загалом до завершення поточного року в цих дитячих центрах оздоровлять понад 800 дітей, путівки надає Міністерство соціальної політики України.

Натомість оздоровлення та відпочинок дітей в регіоні здійснюється відповідно до Обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016 – 2020 роки. Зокрема, впродовж літнього періоду працюватимуть 11 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування, у яких планують охопити оздоровленням та відпочинком понад 5 тисяч дітей.

– У період із 13 по 18 квітня відбулися комплексні перевірки стаціонарних закладів спеціалістами структурних підрозділів управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області та головного управління Держпродспоживслужби в області. За результатами перевірок підготовлені відповідні довідки щодо усунення та виправлення недоліків та недопрацювань. Тож наприкінці травня відбулися повторні перевірки  позаміських закладів оздоровлення та відпочинку щодо їх готовності до роботи у літній період. Між іншим, витрачено понад 500 тисяч гривень, основна частина коштів була спрямована на встановлення автоматичної пожежної сигналізації, придбання первинних засобів пожежогасіння тощо. Тож практично всі приміщення дитячих таборів обладнані автоматичною пожежною сигналізацією, – зазначила Людмила Володимирівна.

Окрім того, як повідомила головний педагог області, протягом літа  планується забезпечити роботу 199  таборів  відпочинку. Із них: 193 табори з денним перебуванням, 3 – праці та відпочинку, 3 – наметові, де активним дозвіллям планується охопити майже 14 тис. дітей.

До слова, відтермінували відкриття 7 таборів із денним перебуванням у містах Ковель, Нововолинськ та у Турійському районі у зв’язку із захворюванням на кір. Долучилися до відкриття таборів відпочинку у закладах загальної середньої освіти і об’єднані територіальні громади. Однак, не запланували роботу відповідних таборів Любешівська райдержадміністрація.

Що ж стосується фінансування, то на організацію оздоровлення та відпочинку дітей планують використати понад 34,6 млн грн, в тому числі з обласного бюджету – понад 18,4 млн грн, із міських, районних бюджетів та бюджетів громад – ще 15,2 млн грн та понад 1 млн грн позабюджетних коштів. Разом із тим, в обласному бюджеті передбачено 199 тис грн для оздоровлення дітей, які прибудуть на Волинь із територій Донецької та Луганської областей, де проводяться бойові дії.

Коментар