стрічка

На Ківерцівщині затримали крадіїв цінної деревини

04 Червня 2018, 10:29
Бус із вкраденою деревиною 1092
Бус із вкраденою деревиною

У лісових масивах ДП «Цуманське ЛГ» та ДП «Ківерцівське ЛГ» постійно триває посилене чергування груп оперативного реагування та державної лісової охорони через крадіжки деревини цінної породи.

Група оперативного реагування ДП «Цуманське ЛГ» та поліція 2 червня затримали крадіїв дубів з усіма доказами незаконного заробітку.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Розпочалося все з того, що у Берестянському лісництві ДП «Цуманське ЛГ» (територія належить до ПЗФ) виявили самовільну порубку  дубів. Лісівникам вдалося встановити, що причетна до цього група осіб, серед яких – жителі села Карпилівка Ківерцівського району, які прибули до лісу на двох машинах. Виявилося, що крадії дійсно використовували для вивезення деревини з лісу вже традиційні транспортні засоби – бус та позашляховик з іноземною реєстрацією.

Згодом лісівники стали рухатися слідом за бусом, навантаженим дубовими колодками, вони повідомили про це працівників Ківерцівського райвідділу поліції. Затримати машину з деревиною вдалося вже у Колках Маневицького району.  

Ще одна група державної лісової охорони переслідувала позашляховик із єврономерами. Машину затримали у лісі. Троє чоловіків, які були в салоні повтікали, покинувши і деревину, і автомобіль. Проте встановити їх особи вдалося. В машині вони лишили 4 дубові колодки і бензогенератор – цих доказів достатньо для встановлення причетності до злочину.

За вчинені дії зловмисники понесуть кримінальну відповідальність та сплатять штрафи.

Позашляховик зловмисників
Позашляховик зловмисників

Цінна деревина
Цінна деревина

 

Коментар