стрічка

На Волині орендатор озера обгородив пляж і забороняє купатись

03 Червня 2018, 14:12
1850

Чоловік, який на 45 років орендував Облапське озеро, обгородив пляж і не пускає людей на територію водойми.

Про це пише вчителька дубіської школи Наталія Тхоржевська на своїй сторінці у Facebook.

Прикрий випадок стався 30 травня під час екскурсії школярів Дубівської громади до села Облапи. У співпраці з колективом Облапської школи діти відкрили мальовничі краєвиди села та околиць, дізнались чимало цікавого з його історії й сьогодення, поспілкувалися з місцевими жителями, учнями й педагогами школи.

Після чого вчителі і школярі вирішили відпочити біля місцевого озера. Однак, на заваді став чоловік-орендар, який забороняв пройти до пляжу.

«От тільки як пояснити дітям, чому їм не можна скупатися в єдиному наступному до озера місці з протилежного боку (А скупатися так хотілось – втомились, доки обійшли) і чому дядько-«власник» орендував озеро на 45 років (15 вже в оренді) й одноосібно вирішує, збудувавши на березі озера на приватизованій землі віллу, кому можна тут купатися і ловити рибу?!!!»,  – написала у дописі Наталія.

«Справа ще й в тім, що орендар чистить плесо від очерету й інших заростей тільки на огородженій території і тільки там можна підійти до води((( - Йдіть купайтесь...- дозволяє милостиво після довгих дитячих благань, але на мою територію – зась!!! Але ніде більш доступу до води нема», – розповідає вона у коментарях.

«Землю на березі приватизував, побудував там фазенду і тільки ту територію й облаштовує... Раніше, кажуть місцеві, всі узбережжя чистились, коли були державними...і зарибив озеро, то й вирішує, що кому й за скільки можна», – додає Наталія.

 





 

Лише після суперечки школярі мали нагоду скупатися в озері.

 





Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024