стрічка

Супрун пояснила, чому на Волині лише 3 госпітальні округи

02 Червня 2018, 17:12
Уляна Супрун 923
Уляна Супрун

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун прокоментувала, чому на Волині створили всього три госпітальних округи.

Розповіла вона про це на прес-конференції щодо медичної реформи 1 червня.

За її словами, коли розпочинали процес створення госпітальних округів, то по кожному розписали правила — визначили кількість людей, віддаленість від лікарень, перелік послуг, що будуть надаватися, щоб усі мали можливість ними скористатися.

«Те, що відбулося на Волині, було й в інших областях: коли подавали документи, то недотримувалися правил, які були сформовані. І це єдина причина, чому є три округи. Ці правила – це мінімальні потреби на кожний госпітальний округ», – зауважила Супрун.

У кожному госпітальному окрузі є госпітальна рада, до якої входять ті, хто проживає в окрузі, і відповідно вони можуть вирішувати проблеми з відстанню, наприклад, та ін.

«Госпітальні округи розділяли об’єктивно, а місцеві госпітальні ради мають займатися важливими питаннями, які можна вирішити на місцевому рівні. А ми можемо вам допомогти при потребі», – сказала Уляна Супрун.

Керівник Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко поділився, що в Київській області, де він працював раніше, всього чотири госпітальні округи, хоча вона більша за Волинь.

«Тому три цілком нормально. А ми ще не враховуємо, що є районні лікарні.  На Ратнівщині вона розкішна, тобто не обов’язково їхати до Ковеля, наприклад», – прокоментував Олександр Савченко.

Читайте також: Волинська область боротиметься за втрачені кошти Світового банку

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024