стрічка

У Нововолинську обговорили нововеденя у податковому законоавстві

01 Червня 2018, 18:05
1647

Про підготовку проекту рішень міської ради щодо встановлення місцевих податків на 2019 рік йшлося на робочій нараді у першого заступника міського голови Нововолинська, секретаря ради Андрія Сторонського.

Про це інфорує відділ з питань внутрішньої політики, взаємодії із ЗМІ та зв"язків з громадськістю Нововолинського міськвиконкому.

У зв’язку зі змінами у діючому законодавстві такі рішення у відповідній формі повинні бути затверджені органами місцевого самоврядування до першого липня цього року. Особлива увага акцентувалася на земельному податку та податку на нерухоме майно.

Учасники наради також обговорили питання коригування єдиного податку для фізичних осіб-підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування. У найкоротший термін проекти рішень будуть надіслані депутатам Нововолинської міської ради та оприлюднені на офіційному сайті міської ради.

Згідно чинного законодавства та офіційних роз’яснень Державної фіскальної служби України у 2018 році до рішень про встановлення місцевих податків і зборів, прийнятих органами місцевого самоврядування, не застосовуються вимоги  Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», тому діє спрощена процедура прийняття рішень по місцевих податках і зборах та внесення змін до них.

Коментар