стрічка

На Рівненщині поширили фейк про збір допомоги у дитсадках для постраждалих на Херсонщині

09 Червня 2023, 17:02
На Рівненщині поширили фейк про збір допомоги у дитсадках для постраждалих на Херсонщині ФАКТЧЕК 1481
На Рівненщині поширили фейк про збір допомоги у дитсадках для постраждалих на Херсонщині

У дитячі садки Рівного просять не нести допомогу для тих, хто постраждав на Херсонщині внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС.

Про це повідомляють фактчекери проєкту «Брехунець».

У дитсадках міста допомогу не збирають. Інформацію станом на 8 червня спростував начальник управління освіти Богдан Турович у коментарі Суспільному.

ФЕЙК

У соцмережах останніми днями жителі Рівненщини масово поширювали повідомлення про те, що на Херсонщину начебто їхатиме велика фура з допомогою. І всіх небайдужих просять принести «хто що зможе» до дитсадків Рівного. Вказували і номери цих закладів.

Однак, як з’ясувалося згодом, інформація – неправдива. Як зазначив журналістам Суспільного начальник управління освіти Богдан Турович, інформація про пункти збору допомоги у дитсадках, яку тиражують рівняни, не відповідає дійсності.

«Централізовано в садочках не утворено пунктів прийому, тому прохання не нести у дитсадки цю допомогу. І в школи також. Коли таке буде — ми надамо таку інформацію», — зазначив посадовець.

Де у місті Рівне справді збирають необхідні речі для постраждалих на Херсонщині, повідомляв міський голова Рівного Олександр Третяк. 8 червня він оголосив про відкриття міського штабу для збору допомоги на Херсонщину. Він знаходиться за адресою: ПК «Текстильник», вулиця Червонія, 6 (Гагаріна). Необхідні речі можна принести ще 10 червня з 10:00 до 17:00.

Список таких речей:

  •  їжа тривалого зберігання (крім продуктів, що швидко псуються та домашньої овочевої консервації)
  • засоби гігієни для дорослих та дітей
  • миючі засоби
  • дитяче харчування
  • чисті ковдри та постільна білизна

ВИСНОВОК

Інформація про те, що у дитсадках Рівного збирають допомогу для постраждалих на Херсонщині – ФЕЙК. У Рівному натомість діє міський штаб, який цим займається.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024