стрічка

Троє людей загинули від повені в Олешках на Херсонщині: ситуація щодо російського вторгнення в Україну 7 червня

07 Червня 2023, 22:04
Ситуація в Україні ОНОВЛЮЄТЬСЯ 1769
Ситуація в Україні

Хроніка 469 доби героїчного протистояння українців широкомасштабному російському вторгненню. 

Журналісти Район.in.ua фіксують головні події доби у цій публікації.

Троє людей загинули від повені в Олешках на Херсонщині

Джерело: міський голова Євген Рищук у коментарі Суспільному

Стало відомо про трьох загиблих від повені в окупованих Олешках на Херсонщині

Лише надвечір російські військові почали евакуювати людей з дахів. Тим часом місто затоплене на 90%, а рівень води на деяких вулицях сягає 3 метрів.

Росіяни обстріляли Нікопольщину

Джерело: Дніпропетровська ОВА

Російська армія знову обстрілює Нікопольщину. Напруженим день видався і сьогодні. Мирівську громаду ворог кілька разів атакував з безпілотника. Пошкодив дві приватні оселі, господарську споруду, авто і трактор.

Нікополь агресор накривав вогнем з важкої артилерії. Потрощені гімназія і два приватні підприємства. А ще – 8 житлових будинків, 6 господарських споруд, газопровід та лінія електропередач. Люди цілі.

Російське вторгнення: ситуація станом на 18:00 7 червня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Триває чотириста шістдесят дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Протягом доби противник завдав 28 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На превеликий жаль, окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби відбулось 21 бойове зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Стрілечої Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Галаганівка, Леонівка Чернігівської області; Нововасилівка, Волфине, Рожковичі, Вовківка, Яблунівка Сумської області, а також Уди, Ветеринарне, Гранів, Мороховець, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Гатище, Покаляне, Бударки, Землянки, Зарубинка, Чугунівка та Мілове на Харківщині.

На Куп’янському напрямку протягом доби противник завдав авіаційних ударів в районі Кислівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Тополі, Красне Перше, Петро-Іванівка, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське - Луганської.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області. Завдав авіаційних ударів біля Ямполівки, Білогорівки, Сіверська, Званівки, Спірного, Веселого та Никифорівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямках Оріхово-Василівки, Іванівського та Північного, успіху не мав. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Диліївка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Ступочки, Олександро-Шультине, Біла Гора, Торецьк, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалу спробу наступу в районі Авдіївки. В той же час, ворог завдав авіаційних ударів в межах цього населеного пункту. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Бердичі, Степове, Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили 9 атак противника в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаудару в районі Красногорівки. Артилерійських обстрілів зазнали Гостре, Максимільянівка, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки та Шахтарського. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Шахтарське, Золота Нива та Времівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційних ударів в районах Новополя Донецької області та Ольгівського і Полтавки на Запоріжжі. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Бурлацьке, Новосілка, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Білогір’я, Новоандріївка, Щербаки, Степове та Кам'янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Берислав, Веселе, Токарівка, Садове, Білозерка Херсонської області та міста Херсон.

Російська федерація не переймається проблемами місцевого населення на захоплених територіях, здатна на будь-які злочини та масштабні руйнування. Так, після підриву російськими терористами греблі Каховської ГЕС, мешканці селища Козачі Лагері, які опинились у зоні підтоплення, не дочекались допомоги від окупаційної так званої влади та намагались самостійно виїхати з частково підтопленого населеного пункту. Проте, російські військовослужбовці, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, заблокували всі можливі шляхи залишення міста та заборонили евакуацію.

У той же час, у місті Гола Пристань окупанти виганяють власників двоповерхових будинків із помешкань та самі розташовуються в них. На дахах цих будівель загарбники облаштовують вогневі позиції.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Нашими захисниками було знищено 4 ворожих розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 4 пункти управління, 1 район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, 2 зенітно-ракетних комплекси та 1 радіолокаційну станцію противника.

 Засудили навідницю, яка повідомляла окупантам про прольоти української авіації та розташування ППО

Джерело: Офіс Генпрокурора

Прокурори у суді довели, що з вересня по листопад 2022 року мешканка Краматорського району добровільно надавала допомогу двом учасникам нзф «днр» у веденні бойових дій проти Збройних Сил України.

Вона збирала й передавала їм через месенджер «Telegram» дані про місцезнаходження українських бійців у населених пунктах Краматорського й Покровського районів. При цьому відправляла як текстові повідомлення, так і скріншоти «Google Maps».

На них відмічала місця зосередження особового складу й спеціального військового обладнання ЗСУ.

Окупанти дізнавались від навідниці про прольоти української військової авіації, пункти розвантаження ешелонів військової техніки, місця випробування безпілотних летальних апаратів і розташування комплексів ППО.

Крім того, засуджена акцентувала увагу співрозмовників на часі доби, коли, на її погляд, краще наносити удари по цих об’єктах. Загалом жінка передала близько 50 таких повідомлень.

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури суд визнав її винною у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Її засуджено до 12 років за ґратами.

Також позбавлено права обіймати посади або займатися діяльністю, пов’язаною із виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування, строком на 10 років.   

Штурмували позиції українських військових на Сході України – судитимуть сімох учасників НЗФ «ДНР»

Джерело: Офіс Генпрокурора

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно семи так званих «елітних» представників збройних формувань «днр» за фактами державної зради та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну семеро мешканців Донеччини вирішили воювати проти Збройних Сил України на боці підконтрольної країні-агресорці псевдореспубліки.

Шестеро з них вже мали бойовий досвід, оскільки розпочали «військову кар’єру» ще у 2014-2015 роках, вступивши до лав  батальйонів «Оплот», «Восток» та «Донецького армійського корпусу «народної міліції». Ці підрозділи відомі веденням особливо жорстоких боїв проти українських військових.

Усі семеро чинили збройний опір ЗСУ та обстрілювали цивільне населення у Донецькій області. Зокрема, штурмували позиції українських захисників у складі незаконних збройних формувань «Оплот» й «Шторм Z» у районі населених пунктів Мар’їнки, Старомихайлівки, Невельського, Нікішиного, Дмитрівки, Пісків та Олександрівки.

Завдяки вмілим наступальним діям наших воїнів всіх сімох обвинувачених затримано.

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Російські війська п'ять разів обстріляли прикордоння Чернігівської та Сумської областей

Джерело: ОК Північ

З 06:30 до 07:10 зафіксовано 8 приходи, ймовірно з міномету 120 мм, в районі н.п Леонівка. 
 
З 09:00 до 09:15 зафіксовано 5 приходів, ймовірно з міномету 120 мм, в районі н.п. Леонівка. 
 
З 09:10 до 09:15 зафіксовано 2 приходи, ймовірно з міномету 120 мм, в районі н.п. Галаганівка. 
 
З 11:10 до 11:30 зафіксовано 12 приходів, ймовірно з міномету 120 мм, в районі н.п. Нововасилівка. 
 
З 11:50 до 12:15 зафіксовано 16 приходів, ймовірно з міномету 120 мм, в районі н.п. Рожковичі. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

На Бахмутському напрямку наші війська перейшли з оборони в наступ

Джерело: Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр

За добу, що минула, є просування на різних ділянках Бахмутського напрямку від 200 до 1100 метрів. 

Ворог на цьому напрямку перейшов до оборони, намагаючись утримати займані позиції. Наразі ворог стягує свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту. 

Вагнерівці залишаються подекуди у тилових підрозділах. Станом на зараз бойові дії веде регулярна армія РФ, задіює десантно-штурмові загони. 

Так довго тримати оборону Бахмутського напрямку та зараз на ньому наступати вдається в тому числі завдяки зазделегідь підготовленим укріпленням. Вся місцевість довкола - це фактично укріп.район. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій.

15 років за ґратами проведе зрадник з Харківщини, який підняв прапор рф над Вовчанськом

Джерело: СБУ

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який працював на фсб та російську приватну військову компанію «Вагнер».

Співробітники СБУ затримали зловмисника у вересні 2022 року під час стабілізаційних заходів у звільненому Вовчанську на Харківщині.

За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 15 років позбавлення волі.

Як встановили слідчі, засудженим є 45-річний місцевий кримінальник на прізвисько «Чиж».

Після тимчасового захоплення міста він добровільно пішов на співпрацю з представником фсб та командиром підрозділу «вагнерівців». Кожен із них ставив зраднику різні завдання.

Так, за вказівкою російської спецслужби зловмисник мав очолити Вовчанський район.

Для цього «Чиж» організував незаконний збір підписів місцевих жителів за відставку діючого міського голови. «Заходи» були замасковані під видачу «гумдопомоги» з рф.

Надалі зрадник підняв російський прапор на флагштоці у центрі міста.

Подібні пропагандистські акції на користь країни-агресора він висвітлював на власному Телеграм-каналі, а також коментував їх у прямих ефірах прокремлівських телеканалів.

Крім цього, «Чиж» брав участь у викраденні представників Вовчанської територіальної громади.

Встановлено, що саме за його наведенням у березні 2022 року рашисти вдерлися до будинку місцевого депутата і викрали його.

Також за вказівкою «вагнерівця» зрадник «вибивав» гроші з місцевих фермерів за «використання землі».

За кожен гектар вимагав до 50 дол. З цієї суми – 20 дол. за право сіяти та обробляти землю, а 30 дол. – за можливість збирати врожай. У разі відмови – погрожував не лише блокуванням господарської діяльності, а й фізичною розправою.

Таким чином протягом березня «Чиж» відібрав у фермерів та передав окупантам майже 10 млн грн.

Крім того, він забезпечував рашистів паливом та продуктами харчування, а від вчителів місцевого ліцею вимагав викладати російською мовою і прибрати з навчальної програми теми про АТО.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Ворог втрачає позиції під Бахмутом

Джерело: Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський

Сили оборони продовжують рух вперед на флангах.

Внаслідок обстрілів Донеччини загинули дві людини

Джерело: Донецька ОВА

На Волноваському напрямку під обстрілами Шевченко Комарської ТГ — без жертв і руйнувань.

На Донецькому напрямку 7 разів росіяни обстріляли Курахівську громаду — Курахове, Курахівку, Гостре та Острівське. Поодинокі обстріли зафіксовано в Очеретинській громаді. На ранок Авдіївка зазнала ракетного обстрілу.

На Горлівському напрямку 1 людина загинула у Північному Торецької громади. У громаді пошкоджено 5 будинків. Пошкоджено багатоповерхівку у Часовоярській громаді та приватний будинок у Никифорівці Соледарської громади.

На Лисичанському напрямку 1 людина загинула у Торському Лиманської громади. Зруйновано будинок у Званівці.

Всього за добу росіяни вбили 2 жителів Донеччини. 

Сумщину атакував ворожий «Шахед», є загиблі

Джерело: Офіс Президента

На Сумщині в Юнаківській громаді внаслідок влучання "шахеду" сталася пожежа та руйнування приватного житлового будинку.

2 цивільні особи загинули, 1 поранена, доставлена до лікарні. 

Росіяни запустили «Шахед» у житловий будинок.

У двох окупованих населених пунктах Запорізької області пролунали вибухи

Джерело: мер Мелітополя Іван Федоров

Одразу в двох поки що окупованих населених пунктах Запорізької області гучно.

Мешканці селища Мирне Мелітопольського району повідомляють про потужний вибух біля захопленої окупантами військової частини.

Рашисти намагались запускати «влучне ппо», проте запізнились.

Жителі Токмака інформую про щонайменше 6 вибухів.

Деталі уточнюються.

Через теракт росіян поля на півдні України вже наступного року можуть перетворитися на пустелі

Джерело: Мінагрополітики

Міністерство аграрної політики та продовольства України за попередніми оцінками, внаслідок терористичного акту росіянами на Каховській ГЕС, передбачає на Херсонщині затоплення орієнтовно 10 тисяч га сільськогосподарських земель на правобережжі. А також в декілька разів більше на лівому березі області, який зараз перебуває під окупацією. Детальна інформація буде відома найближчими днями, після аналізу інформації та знімків про розмір затоплення. 

Крім того, техногенна катастрофа зупинить водопостачання 31 системи зрошення полів Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей. 

У 2021 році ці системи забезпечували зрошення на 584 тис. га. з яких ми збирали близько 4 млн тонн зернових і олійних культур, на суму близько 1,5 млрд доларів.

У 2023 році на правому березі Дніпра  працюють лише 13 зрошувальних систем. Терористичний акт на Каховській ГЕС фактично залишив без джерела води 94% зрошувальних систем в Херсонській, 74% – в Запорізькій та 30% – в Дніпропетровській областях. Знищення Каховської ГЕС призведе до того, що поля на півдні України вже наступного року можуть перетворитися на пустелі. Без Каховського водосховища постраждають не лише аграрії та водокористувачі, а й джерела питного водопостачання населених пунктів.

Негативні наслідки знищення Каховської ГЕС також будуть і для рибного господарства. Вже фіксується загибель риб, як молоді так і дорослих особин. Щойно закінчився період нересту і внаслідок падіння рівня води ікра висохне на змілілих ділянках. 

Окрім того, винесена з потоком води фауна водосховища у заплави, що утворилися нижче греблі Каховської ГЕС, також загине. Оскільки в подальшому при зниженні «повеневої» хвилі, ці біоресурси опиняться на суходолі. 

Ще однією проблемою стане потрапляння і загибель прісноводної риби та інших біоресурсів у солоні води Чорного моря. В свою чергу і чорноморська фауна від масивного напливу прісної води також може загинути.

Внаслідок знищення Каховської ГЕС збитки для рибної галузі  від загибелі лише дорослих особин можуть сягнути 95 тисяч тонн або близько 4 млрд грн. Всього, за попередніми розрахунками, збитки від загибелі усіх біоресурсів складуть до 10,5 млрд. грн. 

Ворог продовжує обстрілювати Харківщину

Джерело: Харківська ОВА

Минулої доби ворог продовжував обстрілювати прикордонні та прифронтові населені пункти Куп'янського, Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів області.

Зокрема, під вогнем окупантів перебували Сотницький Козачок, Ветеринарне, Стрілеча, Синельникове, Стариця, Вовчанськ, Уди, Зарічне, Печеніги, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший та інші населені пункти.

Постраждалих серед цивільного населення за добу не зафіксовано. 

Вчора близько 17:45 ворог знову обстріляв аміакопровід у Куп'янському районі. Зафіксовано загалом 6 прильотів в район насосної станції біля с. Масютівка. Станом на зараз результати проведення замірів показують, що у населених пунктах Куп'янського району аміак в повітрі відсутній.

Триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 78 вибухонебезпечних предметів.

На лінії зіткнення захисники Харківщини надійно тримають свої позиції та завдають ворогу втрат.

За добу російські обстріли зруйнували 18 будинків та квартир на Запоріжжі

Джерело: Запорізька ОВА

За добу рашисти здійснили 105 обстрілів по 16 прифронтових населених пунктах: 4 авіаудари прийшлось по Ольгівському, Полтавці та Омельнику, атаки БПЛА по Щербаках, Степовому та Малих Щербаках, 12 ударів з РСЗВ Чарівному, Малинівці, Кам'янському, Степовому та 86 артилерійських обстрілів по Гуляйполю, Гуляйпільському, Залізничному, Новоандріївці, Червоному, Білогір'ю, Темирівці.

Зафіксовано руйнацію 18 будинків, квартир, господарчих споруд та інших цивільних об'єктів. Люди вціліли.

Зранку окупанти атакували Дніпропетровщину дроном та з артилерії

Джерело: Дніпропетровська ОВА

На Дніпропетровщині ніч пройшла без ворожих обстрілів.

А вранці агресор вже двічі атакував Нікопольський район. Спочатку - Мирівську громаду з безпілотника. Потім - Нікополь з важкої артилерії. Наслідки уточнюються.  

Станом на ранок внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС затопило 1852 будинки

Джерело: голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін

Інтенсивність підтоплення зменшується. За прогнозами рівень води збільшиться ще на метр протягом наступних 20 годин. Цієї ночі почало підтоплювати Білозерську громаду, до якої вчора вода ще не дісталась.

Станом на ранок 7 червня затопило 1 852 будинки на правобережній Херсонщині. Евакуювали 1 457 людей, більшість з херсонського мікрорайону Корабел.

 

Росіяни обстріляли Очаків, пошкоджено житлові будинки та елеватор

Джерело: Миколаївська ОВА

Вчора, 6 червня, о 13:00 та 20:01 внаслідок ворожих артилерійських обстрілів по м. Очаків Очаківської громади пошкоджено житлові будинки та елеватор. Постраждалих немає.

Також вчора, 6 червня, о 13:21 ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Втрати ворога від початку повномасштабної війни

Джерело: Генштаб ЗСУ

Російське вторгнення: ситуація станом на ранок 7 червня

Джерело: Генштаб ЗСУ

Російська федерація продовжує вести загарбницьку війну, не рахуючись із втратами. Для досягнення своїх цілей продовжує застосовувати тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли цивільних об’єктів, зокрема, житлових кварталів.
 
Протягом минулої доби противник завдав 35 ракетних ударів, із застосуванням крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Усі ракети було знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України. Також, ворог завдав 41 авіаційного удару та здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки та інша цивільна інфраструктура.
 
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.
 
Крім того, російські терористи здійснили черговий воєнний злочин - з метою недопущення просування наших військ підірвали внутрішні конструкції Каховської ГЕС. Внаслідок теракту близько 80 населених пунктів знаходяться в зоні підтоплення.
 
Противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.
 
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
 
На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційних ударів в районі Огірцевого Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Єліне, Кам’янка, Прогрес, Карповичі, Костобобрів, Тимоновичі, Медведівка, Галаганівка Чернігівської області; Середина Буда, Шалигіне, Волфине, Катеринівка, Ободи, Яструбине, Попівка, Басівка, Запсілля, Миропілля, Миропілське, Велика Писарівка, Грабовське Сумської області, а також Сотницький Козачок, Баранівка, Ветеринарне, Висока Яруга, Стрілеча, Гатище, Синельникове, Цегельне, Стариця, Вовчанськ, Зибине, Караїчне, Зарічне, Печеніги, Бударки, Вільхуватка, Чугунівка, Мілове, Великий Бурлук, Одрадне, Фиголівка на Харківщині.
 
На Куп’янському напрямку протягом доби, що минула, артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Новомлинськ, Фиголівка, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.
 
На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна, Білогорівка Луганської області та Берестове Донецької області. Завдав авіаційних ударів біля населених пунктів Діброва, Новосадове, Спірне, Веселе, Григорівка та Іванівка на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
 
На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Кліщіївки, успіху не мав. Завдав авіаційного удару в районі Білої Гори Донецької області. Від ворожих артобстрілів постраждали Васюківка, Малинівка, Тихонівка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Калинівка, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Олександро-Шультине, Озарянівка, Торецьк та Північне Донецької області.
На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив.
 
Завдав авіаційних ударів в районі Авдіївки. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Ласточкине, Водяне, Первомайське, Карлівка, Невельське Донецької області.
 
На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі 13 атак противника в районі міста Мар’їнка, в той же час, ворог завдав авіаційних ударів в межах населеного пункту. Артилерійських обстрілів зазнали Гостре, Максимільянівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
 
На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Золота Нива та Велика Новосілка. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка та Золота Нива Донецької області.
 
На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаційного удару по Ольгівському Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Времівка, Новопіль, Донецької області; Темирівка, Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Білогір’я, Степове та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Одрадокам’янка, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.
 
Авіація сил оборони за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та 4 - по зенітно-ракетних комплексах противника.
 
Також, протягом минулої доби знищено російський штурмовик Су-25 та 4 розвідувальних БпЛА.
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 9 пунктів управління, 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, 14 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях та 18 інших важливих цілей ворога.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024